Τη δική του δημόσια τοποθέτηση σχετικά με τη συνάντηση των Δημάρχων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, κ. Γιώργο Κώτσηρα, για το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαβρύτων και δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Κανελλόπουλος.
Η συνάντηση έγινε γνωστή μέσα από το ρεπορτάζ του KalavrytaNews.com, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί επίσημη ενημέρωση ή ανακοίνωση από τον Δήμο Καλαβρύτων για το περιεχόμενο των συζητήσεων, τις δεσμεύσεις που ενδεχομένως αναλήφθηκαν ή τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών.
Στη δήλωσή του, ο κ. Κανελλόπουλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του τόσο για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης όσο και για την πορεία της υπόθεσης του Οδοντωτού, υποστηρίζοντας ότι, παρά την πάροδο αρκετών μηνών, η διαδικασία φαίνεται να επιστρέφει ουσιαστικά στο σημείο από το οποίο είχε ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου. Παράλληλα, ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι οι συνεχείς συναντήσεις και οι γενικόλογες δεσμεύσεις δεν αρκούν για την αντιμετώπιση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος για την περιοχή.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει την πάγια θέση της παράταξής του ότι απαιτούνται άμεσες αποφάσεις, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και συνεχής διεκδίκηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής μέχρι την ασφαλή επαναλειτουργία του Οδοντωτού, επισημαίνοντας ότι η πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας του έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Θανάση Κανελλόπουλου:
Από τοπικά μέσα ενημέρωσης (καθώς ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπήρξε από τον κ. Δήμαρχο) πληροφορηθήκαμε τη συνάντηση των Δημάρχων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, κ. Γιώργο Κώτσηρα, με αντικείμενο το μείζον ζήτημα της επαναλειτουργίας του Οδοντωτού. Παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για μία συνάντηση που αφορούσε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον Δήμο μας, δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματά της.Σύμφωνα με όσα δημοσιεύθηκαν, το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η επαναφορά της απόφασης που είχε ληφθεί στις 30 Μαρτίου (υποθέτουμε ότι αφορά την προώθηση της προγραμματικής σύμβασης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας). Με απλά λόγια, μετά από τόσους μήνες χαμένου χρόνου, βρισκόμαστε ουσιαστικά στο ίδιο σημείο από το οποίο θα έπρεπε ήδη να είχε ξεκινήσει η διαδικασία.
Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι ο κ. Δήμαρχος συνεχίζει την τακτική του «ζητιανεύειν και παρακαλείν», αρκούμενος σε συνεχείς και ατελέσφορες συναντήσεις και σε αόριστες υποσχέσεις, σε πλήρη αντίθεση με τη ρητή και ξεκάθαρη επιθυμία και απαίτηση του Καλαβρυτινού λαού και του Δημοτικού Συμβουλίου, να διεκδικήσει δυναμικά την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με σαφές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού.
Η θέση της παράταξής μας είναι διαχρονικά ξεκάθαρη και έχει διατυπωθεί επανειλημμένα. Με συναντήσεις επί συναντήσεων, ανταλλαγές απόψεων και αόριστες δεσμεύσεις δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα. Αυτό που απαιτείται είναι αποφάσεις, συγκεκριμένες δεσμεύσεις, σαφές χρονοδιάγραμμα και συνεχής πίεση προς κάθε αρμόδιο μέχρι να επαναλειτουργήσει ο Οδοντωτός με απόλυτη ασφάλεια.
Ο Οδοντωτός δεν αποτελεί απλώς ένα ιστορικό μέσο μεταφοράς ούτε μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς και οικονομικούς πνεύμονες της περιοχής μας. Η πολύμηνη διακοπή της λειτουργίας του έχει επιφέρει βαρύ πλήγμα στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στις οικογένειες που ζουν άμεσα ή έμμεσα από την τουριστική δραστηριότητα, πολλοί από τους οποίους έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους συνεπεία της μειωμένης επισκεψιμότητας.
Τα Καλάβρυτα δεν αντέχουν άλλη αναμονή. Απαιτούν πράξεις, αποτελέσματα και ευθύνη. Και αυτά οφείλει να διεκδικήσει η δημοτική αρχή, αντί να αρκείται σε έναν ατέρμονο κύκλο συναντήσεων χωρίς ουσιαστικό και πρακτικό αντίκρισμα.
Ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης &
Δημοτικός Σύμβουλος,
Θανάσης Κανελλόπουλος
.jpg)
Σχόλια