Ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων και έργων του Δήμου μέσω των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων του Leader συζήτησαν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος με την Διευθύντρια της Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.. Ηρώ Τσιμπρή και τα στελέχη της Εταιρείας, Παναγιώτη Μπουτόπουλο και Γιάννη Ανδρεόπουλο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του.
Με αφορμή τις νέες προσκλήσεις του προγράμματος ο Δήμαρχος μαζί με τα στελέχη της Αχαΐα Αναπτυξιακή εξέτασαν την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση δράσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες ένταξης έργων σε προγράμματα με σκοπό την ενίσχυση των υποδομών και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος επανέλαβε τη βούληση της δημοτικής Αρχής για στενή συνεργασία με την Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε., προκειμένου να υποβληθούν άμεσα προτάσεις που ήδη έχει προετοιμάσει και «ωριμάσει» ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για την ένταξη έργων και δράσεων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της περιοχής.
Από την πλευρά της, η κα Τσιμπρή τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και δεσμεύτηκε πως η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. ανταποκρινόμενη στον ρόλο της, θα στηρίξει ενεργές προτάσεις και μελέτες ώστε να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.