HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι θρύλοι Γιάννης Κούρος και Γιώργος Τζελίλης στον Δρόμο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Συγκίνηση, συμμετοχή και απόλυτος σεβασμός χαρακτήρισαν τον Δρόμο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβ...



Συγκίνηση, συμμετοχή και απόλυτος σεβασμός χαρακτήρισαν τον Δρόμο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, στα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Εκατοντάδες δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα έδωσαν το παρών, τιμώντας τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και αναδεικνύοντας για ακόμη μία χρονιά το ισχυρό μήνυμα μνήμης της διοργάνωσης.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Καλαβρύτων και του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσδίδοντας στο γεγονός κύρος και οργανωτική πληρότητα.
Όπως κάθε χρόνο, ξεχώρισαν με την παρουσία τους δύο εμβληματικές μορφές του ελληνικού αθλητισμού: ο θρυλικός υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών Γιώργος Τζελίλης. Αν και δεν συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα, αποτέλεσαν «το μάτι και το μυαλό» της διοργάνωσης, παρακολουθώντας και συντονίζοντας κρίσιμες λεπτομέρειες. Ο κ. Κούρος, με αθλητική περιβολή, βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό των οργανωτών, ενώ ο κ. Τζελίλης, με τη στολή αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, εκπροσώπησε το ΑΣΕΑΔ μαζί με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο θρύλος των υπεραποστάσεων - Γιάννης Κούρος
Γεννημένος στην Τρίπολη το 1956, ο Γιάννης Κούρος αποτελεί αξεπέραστη μορφή των υπεραποστάσεων. Με τέσσερις νίκες στο Σπάρταθλον και περισσότερα από 160 παγκόσμια ρεκόρ —πολλά εκ των οποίων παραμένουν ακατάρριπτα— θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δρομείς στην ιστορία του αγωνίσματος. Παράλληλα με τον αθλητισμό, έχει αφιερωθεί και στις τέχνες, δημιουργώντας ποιητικό, μουσικό και λογοτεχνικό έργο.
Ο πρωταθλητής με την τεράστια συλλογή μεταλλίων - Γιώργος Τζελίλης
Ο Γιώργος Τζελίλης, γεννημένος το 1973, υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αρσιβαρίστες, με 8 ασημένια και 5 χάλκινα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πλήθος διακρίσεων σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα κατέκτησε την τιμητική 4η θέση. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του το 2004, υπηρετεί ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, συνεχίζοντας να τιμά τον ελληνικό αθλητισμό.
Η παρουσία των δύο αυτών προσωπικοτήτων στα Καλάβρυτα υπενθύμισε ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο επίδοση, αλλά και μνήμη, αξίες και σεβασμός στην Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.