Σε κλίμα συγκίνησης, υπερηφάνειας και βαθιάς αισιοδοξίας για το μέλλον της νέας γενιάς πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων η...
Η πρωτοβουλία, που θεσμοθετήθηκε και υλοποιείται από τον Σύλλογο Καλαβρυτινών Πειραιώς σε συνεργασία με το Γιαννακοπούλειο Ίδρυμα Πειραιώς και τα Λύκεια της περιοχής, αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας των μαθητών και στήριγμα στη μορφωτική τους πορεία. Στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας και της ενίσχυσης της παιδείας, βραβεύθηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι των τεσσάρων Λυκείων που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2024–2025, με την απονομή χρηματικού βραβείου.
Τα παιδιά αυτά πέτυχαν τους στόχους τους μέσα σε ιδιαίτερα απαιτητικές και συχνά αντίξοες συνθήκες, σε απομακρυσμένα σχολεία, με περιορισμένους πόρους, δύσκολες μετακινήσεις και τις γνωστές προκλήσεις που συνοδεύουν τη μαθητική ζωή στην ορεινή ελληνική περιφέρεια. Κι όμως, απέδειξαν ότι η θέληση, η στήριξη της οικογένειας και η αφοσίωση στη γνώση μπορούν να υπερνικήσουν κάθε εμπόδιο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, εκπρόσωποι του Γιαννακοπούλειου Ιδρύματος, διευθυντές σχολικών μονάδων, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Ιερωνύμου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος παιδείας κ. Βασίλειος Κουτρουλάκης, καθώς και γονείς, μαθητές και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων.
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γρηγόρης Κοκκότης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις δράσεις των δύο φορέων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της θεσμοθέτησης των βραβείων ως ουσιαστικής στήριξης των νέων και ως επένδυσης στο μέλλον του τόπου, μέσα από την παιδεία, τον πολιτισμό και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος συνεχάρη τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ευχαριστώντας παράλληλα τους φορείς για την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Απηύθυνε δε κάλεσμα για ενιαίο συντονισμό όλων των συλλόγων και ιδρυμάτων, ώστε η μαθητιώσα νεολαία της ορεινής περιοχής να έχει τη στήριξη που της αξίζει. Ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά υπήρξε η αναφορά του στον πρόσφατα εκλιπόντα, επί σειρά ετών Πρόεδρο του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς, Αθανάσιο Χρονόπουλο.
Ο πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Μητρόπουλος μετέφερε το μήνυμα και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Ιερωνύμου, εξάροντας την πρωτοβουλία και επισημαίνοντας ότι τέτοιες πράξεις αποτελούν φάρο ελπίδας και έμπνευσης για τη νέα γενιά.
Οι μαθητές που βραβεύθηκαν είναι:
Νίκος Καραμπούλης (ΓΕΛ Κλειτορίας)
Δήμητρα Αγάλου (ΓΕΛ Καλαβρύτων)
Λουκάς Κουτσουρής (ΓΕΛ Δάφνης)
Μαρία Ρέλλου (ΕΠΑΛ Καλαβρύτων)
Οι επιτυχίες τους δεν αποτελούν μόνο προσωπικό τους επίτευγμα, αλλά και νίκη ολόκληρης της ορεινής Καλαβρυτινής κοινωνίας, που αποδεικνύει ότι, ακόμη και μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, γεννιούνται όνειρα και διαμορφώνονται πολίτες με αξίες, γνώσεις και προοπτική.
για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS




Δεν υπάρχουν σχόλια