HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κάτω Ζαχλωρού: Εορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου - Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο ιερός Ναός Εισοδίων Κάτω Ζαχλωρούς. Εκτός από την εορτή της Θεομήτ...



Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, πανηγυρίζει ο ιερός Ναός Εισοδίων Κάτω Ζαχλωρούς. Εκτός από την εορτή της Θεομήτορος, θα τελεστεί και επιμνημόσυνη δέηση των εκτελεσθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Ζαχλωρού της 8ης Δεκεμβρίου 1943
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 7:30πμ και αμέσως μετά το πέρας της θα τελεστεί η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.Θ’ ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Εκτελεσθέντων, ομιλία, προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς και τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού Διακοπτού και Καλαβρύτων.
«Η Ζαχλωρού και το Μέγα Σπήλαιο ήταν απ’ τα μέρη όπου εκτυλίχθηκε η ‘Επιχείρηση Καλάβρυτα’. Την Επιχείρηση είχαν αποφασίσει η Γερμανοί ναζί από τις 25 Νοεμβρίου 1943 με τελικό στόχο την εξόντωση των πατριωτών και την ολοκληρωτική ισοπέδωση όλης της περιοχής, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο που προέβλεπε απανωτές εκτελέσεις αμάχων, λεηλασίες και καταστροφές», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Στην Άνω και Κάτω Ζαχλωρού οι Γερμανοί σκότωσαν 19 άνδρες. Στη δε Ιερά και Ιστορική Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου την οποία πυρπόλησαν και καταλήστευσαν, εκτέλεσαν 16 άτομα, μοναχούς και προσκυνητές και στη συνέχεια σκότωσαν άλλους 9 μοναχούς στη θέση Ψηλός Σταυρός.
Οι Γερμανοί πριν φύγουν απ’ την περιοχή έβαλαν φωτιά και έκαψαν ολοσχερώς σπίτια, στάβλους, περιουσίες, σχεδόν κάθε οίκημα στην Άνω και στην Κάτω Ζαχλωρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.