HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φάνης Παπαγεωργίου: Συγκίνησε και Τιμήθηκε με Πανελλήνια διάκριση

Μεγάλη διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο για τον Καλαβρυτινό φωτογράφο Φάνη Παπαγεωργίου, αφού τιμήθηκε στα Tourism Awards 2024, για την φωτογ...



Μεγάλη διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο για τον Καλαβρυτινό φωτογράφο Φάνη Παπαγεωργίου, αφού τιμήθηκε στα Tourism Awards 2024, για την φωτογραφική έκθεση «Μνήμες Επετείων». Ήταν μια έκθεση μέσα στο ιστορικό κοιμητήριο Καλαβρύτων που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα με 28 ασπρόμαυρες φωτογραφίες οι οποίες παραπέμπουν στο δράμα των επιζώντων. Όλων αυτών που κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες, ανεβαίνουν αυτές τις μέρες το δικό τους προσωπικό και οικογενειακό «Γολγοθά». Τιμώντας τους στενούς συγγενείς τους, συζύγους και τέκνα, ανιψιούς και εγγονούς, που εκτελέσθηκαν ομαδικά στο Λόφο του Καππή.
Οι φωτογραφίες έχουν ληφθεί από τον φακό του Φάνη Παπαγεωργίου και εστιάζουν σε πρόσωπα όπως οι διασωθέντες της εκτέλεσης αλλά και οι χήρες των εκτελεσθέντων, πολλά από τα οποία δεν είναι πλέον στη ζωή. Η έκθεση είχει στόχο να διασώσει μνήμες από το θρήνο και την απώλεια, να θυμίσει ότι το Κοιμητήριο των Καλαβρύτων είναι η ζώσα πρόσφατη ιστορία της πόλης και να στηρίξει τον αγώνα ώστε ο χώρος να χαρακτηριστεί και αυτός ως μνημείο, τόπος ανάπαυσης αλλά και αναμνήσεων.
Ο Φάνης Παπαγεωργίου μιλώντας στην «ΩτΚ» σημειώνει:
«Την Δευτέρα 15/03 είχα την τιμή να βραβευθώ με τιμητική διάκριση στα Tourism Awards 2024, για την φωτογραφική έκθεση «Μνήμες Επετείων» που υλοποίησα τον Δεκέμβριο στο νεκροταφείο Καλαβρύτων. Η έκθεση ήταν κάτι που επιθυμούσα να κάνω εδώ και χρόνια, αλλά την φετινή χρονιά ήταν η κατάλληλη στιγμή. Όλο το φωτογραφικό υλικό έχει μαζευτεί με κόπο και αγάπη σε βάθος χρόνου. Είναι μια έκθεση που αναπνέει από την πιο δύσκολη περίοδο που έχουν περάσει τα Καλάβρυτα. Αυτό ακριβώς ήθελα να αναδείξω μέσα από τον φακό μου. Τον πόνο, την απελπισία και την ελπίδα πίσω από τις καμένες στάχτες που τελικά έδωσε ζωή στην περιοχή μας.
Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο σημαντικές υποψηφιότητες, αλλά ακόμα περισσότερο να λαμβάνω την τιμητική διάκριση για την δουλειά μου και για τον κόπο μου. Ευχαριστώ όλους όσοι με βοήθησαν με κάθε τρόπο να υλοποιήσω την έκθεση, ευχαριστώ τον γιο μου που με στήριξε σε όλο το στήσιμο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ευχαριστώ όλους/ες όσοι παρακολουθήσατε την έκθεση.
Ιδιαίτερο ευχαριστώ στην BOUSSIAS Communications και την κριτική επιτροπή που με τιμούν με την διάκριση μου. Προχωράμε με ακόμα περισσότερα, γιατί ένας φωτογραφικός φακός πάντα θα έχει το δικό του στίγμα .»

Αξίζει να σημειωθεί, οτι ο κ. Παπαγεωργίου από το βήμα της εκδήλωσης, αφιέρωσε την τιμητική του διάκριση στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.