HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι νέοι Αγρότες Καλαβρύτων εκπαιδεύονται με το πιο σύγχρονο τρόπο και στο πιο ειδικό και φιλόξενο χώρο

Στα Καλάβρυτα και στο Αίγιο, ξεκίνησαν τα πρώτα 2 τμήματα του Νομού Αχαΐας και σε αυτά συμμετέχουν 40 Νέοι Αγρότες, κάτοικοι των συγκεκριμέν...



Στα Καλάβρυτα και στο Αίγιο, ξεκίνησαν τα πρώτα 2 τμήματα του Νομού Αχαΐας και σε αυτά συμμετέχουν 40 Νέοι Αγρότες, κάτοικοι των συγκεκριμένων Δήμων. 
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων κατάρτισης στο Δήμο Καλαβρύτων, για 3η συνεχόμενη περίοδο καταρτίσεων, υποστηρίζει ο Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο οποίος μας  παραχωρεί ευχαρίστως τους χώρους του τόσο για τη διδασκαλία των αγροτών  όσο και για την πρακτική τους άσκηση. Οι υπεύθυνοι υλοποίησης του προγράμματος, μας μετέφεραν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το προσωπικό και τα στελέχη του Συνεταιρισμού αλλά  κυρίως τον Πρόεδρο που, όπως τόνισαν, βρίσκεται πάντα δίπλα στους αγρότες.   
Όπως επισήμανε στο Kalavrytanews.com η κα Νικολέττα Γιαννοπούλου, Γεωπόνος Msc ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" και Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κατάρτισης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, "θα ακολουθήσουν ακόμη 3 τμήματα κατάρτισης νέων Αγροτών στα Καλάβρυτα, και στοχεύουμε οι κάτοικοι του Δήμου Καλαβρύτων να είναι  οι πρώτοι από τον Νομό Αχαΐας  που θα ολοκληρώσουν την υποχρέωση της κατάρτισης και θα  προχωρήσουν στην σύνταξη φακέλου για τη χορήγησης της  2ης δόσης του πριμ πρώτης εγκατάστασης." 
Τα προγράμματα κατάρτισης, υλοποιούνται στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης : «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Δικαιούχους Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του Υπομέτρου 6.1 : «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020 για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 3ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης (έτος 2021) του υπομέτρου 6.1. του Προγ/τος Αγροτ. Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020» στο Μέτρο 01 «Δράσεις μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης» του ΠΑΑ 2014-2020. 
Τα εν λόγω προγράμματα, έχουν διάρκεια 150 ωρών (25 ημερών) και η θεματολογία τους ποικίλει, ανάλογα με την κατεύθυνση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των καταρτιζόμενων (Φυτική  Παραγωγή, Ζωική Παραγωγή ή Μελισσοκομία). 
Σε κάθε τμήμα κατάρτισης, συμμετέχουν έως 25 καταρτιζόμενοι και  οι εκπαιδευτές  αντλούνται από το Μητρώο Εκπαιδευτών του ΕΛΓΟ "Δήμητρα", 
ένα μητρώο το οποίο απαρτίζουν 605 επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. 
Το Kalavrytanews.com βρέθηκε στους φιλόξενους χώρους του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, κοντά στους νέους αγρότες και κατέγραψε το εξαιρετικά ενδιαφέρον όσο και ουσιαστικό εναρκτήριο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την θερμή υποδοχή τους από τα στελ΄χη του Συνεταιρισμού και τους εκπαιδευτές τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.