HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

To Leirion Alternative Library σε Εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα

Tην Κυριακή 7 Απριλίου το Leirion Alternative Library διοργάνωσε την εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα : "Άστρα – Μνήμη – Λόγος"...



Tην Κυριακή 7 Απριλίου το Leirion Alternative Library διοργάνωσε την εκπαιδευτική εκδρομή στα Καλάβρυτα :
"Άστρα – Μνήμη – Λόγος"
Το ταξίδι μας ξεκίνησε με την ετυμολογία του ονόματος, με τη μυθολογία του τόπου η οποία είναι τόσο πλούσια που σε συγκινεί και σε κάνει να θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα. Από το "αθάνατο νερό" , τους Πελασγούς, τους Αρκάδες, στο πλατανόδασος, τον Χελμό την Αγ. Λαύρα κα όχι μόνο .
Στο πανέμορφο Πολιτιστικό Κέντρο ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος μας υποδέχτηκε με ένα θερμό καλωσόρισμα.
Μας μίλησε για τα Καλάβρυτα, το Ολοκαύτωμα, την προσπάθεια όσον έζησαν από αυτή την απάνθρωπη εκτέλεση να ξανά γεννήσουν ζωή στο χωριό.
Αναφέρθηκε σε γεγονότα εκείνης της εποχής όχι μόνο για τα Καλάβρυτα αλλά και για διάφορα σημεία της Ελλάδος με παρόμοια ιστορία,μας ενημέρωσε για τις δράσεις που γίνονται στο Δήμο,
συνομίλησε με τα παιδιά και τους γονείς και μας ευχήθηκε να ξανά επισκεφτούμε αυτό τον πανέμορφο τόπο.
Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι εξαίρετοι επιστήμονες : ο Δρ . Αθανάσιος Στάβερης και ο Αλέξης Γουρζέλας από το Αστεροσκοπείο Χελμού οι οποίοι μας έκαναν μια παρουσίαση για τη σημασία του Αστεροσκοπείου, την μοναδικότητά του και τις δυνατότητες που προσφέρει σε πολλούς τομείς της ζωής μας η ύπαρξή του.
Η επόμενη στάση μας ήταν το μουσείο το οποίο είναι εκπληκτικό.
Στο τέλος ανηφορίσαμε στο Λόφο της Θυσίας .
Εκεί η δασκάλα μας κα. Κωνσταντίνα Φιλακουρίδη μίλησε στα παιδιά για το άγριο έγκλημα που διέπραξαν οι ναζί σκοτώνοντας ακόμα και παιδιά 13 ετών.
Ολοκληρώσαμε με ένα μικρό εργαστήρι αυθόρμητου λόγου για μικρούς και μεγάλους.
Ήταν συγκινητικό να ακούσεις μικρά παιδιά , μπαμπάδες και μαμάδες να μοιράζονται τις σκέψεις και το συναίσθημά τους στο συγκεκριμένο σημείο.
Για να γνωρίσεις έναν τόπο και ειδικά έναν τέτοιο τόπο δεν φτάνουν λίγες ώρες. Αρκούν όμως οι γεύσεις του, τα χρώματα, η ιστορία, η παράδοση να ξυπνήσουν τα ωραιότερα συναίσθημα που κουβαλούν οι άνθρωποι και ειδικά τα παιδιά μέσα τους!
Ευχαριστούμε Καλάβρυτα! Ευχαριστούμε κ. Δήμαρχε, κ. Στάβερη, κ. Γουρλέζα και κα. Κωνσταντίνα!
Εις το επανιδείν!
Άννα Πάνη
Λείριον

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.