HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινά την Μεγάλη Δευτέρα ο Οδοντωτός - Πλήρης επιβεβαίωση του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Πλήρης επιβεβαίωση του kalavrytanews.com που εδώ και δέκα μέρες είχε γράψει οτι πριν το Πάσχα θα δοθεί το "πράσινο" φως για την ...



Πλήρης επιβεβαίωση του kalavrytanews.com που εδώ και δέκα μέρες είχε γράψει οτι πριν το Πάσχα θα δοθεί το "πράσινο" φως για την επανέναρξη των δρομολογίων του Οδοντωτού.
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης που όπως αποκλειστικά είχαμε αποκαλύψει, επισκέφθηκε τα Καλάβρυτα την Τρίτη, 23 Απριλίου, συνοδευόμενος με στελέχη του Οργανισμού, κάνοντας αυτοψία στο στην γραμμή διαπιστώνοντας  το αποτέλεσμα των εργασιών καθαρισμού της γραμμής, δίνοντας το «πράσινο» φως για την επανέναρξης των δρομολογίων. Όσο αναφορά τα έργα για τη θωράκιση των καμένων πρανών από κατολισθήσεις και διαβρώσεις, ο κ. Τερεζάκης τόνισε ότι «εκεί περιμένω να κάνουν τη δουλειά τους η Περιφέρεια και το Δασαρχείο. Ο ΟΣΕ, πάντως, δεν μένει σε αυτές τις εργασίες, καθώς προχωρά και σε τεχνολογικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια της γραμμής του Οδοντωτού με σύγχρονα συστήματα και αισθητήρες επιτήρησης, καιρικών φαινομένων αλλά και δονήσεων έτσι ώστε αν προκύψει ξανά στο μέλλον κάποιο έκτακτο γεγονός, να γίνει άμεσα αντιληπτό από τους σταθμάρχες και τους μηχανοδηγούς για να ακινητοποιούν το τρένο ενώ είναι έτοιμοι τρεις σταθμοί καταγραφής δεδομένων επί 24ώρου βάσεως σε Διακοπτό, Νιάματα και Μέγα Σπήλαιο. Θα δημιουργηθεί έτσι ένα κέντρο επιτήρησης της λειτουργίας και της ασφάλειας του Οδοντωτού.
Ο Π. Τερεζάκης πρόσθεσε οτι ο ΟΣΕ θα προχωρήσει και σε μεγαλύτερα έργα θωράκισης όπως η κατασκευή μερικών ακόμη αμυντικών σηράγγων ή και μεταλλικών πλεγμάτων συγκράτησης βράχων, έργα που θα ακολουθήσουν μετά την μελέτη που εκπονεί το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σήμερα Παρασκευή 26 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστικό δρομολόγιο του Οδοντωτού και αναμένεται σήμερα να δοθεί και επίσημα η επαναλειτουργία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.