HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Α. Παναγιωτόπουλος: «Ανάγκη άμεσης και μακράς πνοής λύσης για τον Οδοντωτό»

Σε ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου αναφέρονται τα εξής: Απάντηση, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στην ανά...



Σε ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Παναγιωτόπουλου αναφέρονται τα εξής:
Απάντηση, η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη άμεσης και μακράς πνοής λύσης για τον Οδοντωτό, έδωσε, μέσω του ΟΣΕ και της «HellenicTrain», το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην από 29 Φεβρουαρίου 2024 ερώτηση με θέμα «Οδοντωτός: Οι κατολισθήσεις αριθμούν 5 και συνεχίζουμε;» που είχαν καταθέσει ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Βουλευτής Ηρακλείου και Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης.
Στην απάντηση, παρόλο που γίνεται λόγος για πρωτοβουλίες που όντως έχουν δρομολογηθεί με τη συνδρομή του ΟΣΕ, είναι εμφανές ότι στο διά ταύτα κυριαρχεί η ενδεχομενικότητα και η αποποίηση ευθυνών λόγω μη αρμοδιότητας, γεγονός που προιωνίζεται πιθανές νέες διακοπές του δρομολογίου σε περίπτωση νέων κατολισθήσεων.
Επιπλέον, περιγραφή της διαδικασίας επανεκκίνησης των δρομολογίων, που απαντάει σε ένα από τα επιμέρους ερωτήματα, χωρίς να υποτιμάται η σημασία της -το αντίθετο μάλιστα αφού άπτεται της ασφάλειας των ταξιδιωτών και των εργαζομένων- δεν αρκεί για να απαντήσει στο βασικό ερώτημα που είναι το πότε θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της διακοπής των δρομολογίων λόγω κατολισθήσεων ή άλλων προβλημάτων που ενσκήπτουν κατά περιόδους.
Ο Οδοντωτός είναι μια μοναδική σε κάλλος και ιστορικότητα σιδηροδρομική γραμμή που πρέπει να μείνει ζωντανή και να εκσυγχρονιστεί. Είναι επίσης μια γραμμή ανάπτυξης για την περιοχή, που όλοι οφείλουμε να την κρατάμε σε σταθερή τροχιά. Αυτή είναι η αγωνία μας και το πρώτιστο μέλημά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.