HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντός του Απριλίου η Διακήρυξη της Δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Εντός του Απριλίου σχεδιάζεται η δημοσίευση της Διακήρυξης της Δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Το έ...



Εντός του Απριλίου σχεδιάζεται η δημοσίευση της Διακήρυξης της Δράσης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
Το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού», συνολικού προϋπολογισμού 10.185.732 ευρώ. έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος παροχής τουριστικών πληροφοριών μέσω της δημιουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας «my digital tourism». 
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δημιουργία:
  • Ψηφιακού Τουριστικού Χάρτη, μιας βάσης δεδομένων που θα περιλαμβάνει το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας μέσω της χαρτογράφησης όλων των ειδικών χαρακτηριστικών των υφιστάμενων και εν δυνάμει τουριστικών προορισμών της κάθε περιοχής της χώρας, διαθέσιμη μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων, σε έξι γλώσσες.
  • Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου Τουρισμού με ψηφιακές θεματικές διαδρομές.
  • Καινοτόμου συστήματος πληροφόρησης των τουριστών με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, επίσης σε έξι γλώσσες.
  • Στην νέα πλατφόρμα θα μεταπέσουν επίσης τα δεδομένα και οι λειτουργίες του υφιστάμενου Μητρώου Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Κύριος στόχος του έργου είναι η περαιτέρω αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, η βελτίωση των υποδομών και του πολιτισμού, καθώς και η ευρύτερη ανάδειξη της εικόνας και της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε περιοχής της χώρας.
Με τη δημιουργία  Ψηφιακού Τουριστικού Χάρτη αρχικά, θα παρουσιάζεται με λεπτομέρεια το τουριστικό προϊόν της χώρας και θα αποτυπώνονται με ελκυστικό τρόπο τα ειδικά χαρακτηριστικά των προορισμών.
Ενδεικτικά, η πληροφόρηση θα αφορά, σε αξιοθέατα, δραστηριότητες/εμπειρίες και τοπικά προϊόντα. Θα προηγηθεί, βεβαίως, λεπτομερής χαρτογράφηση των πόρων κάθε τουριστικού προορισμού.
Ταυτόχρονα, προβλέπεται εκπαίδευση των εμπλεκόμενων μερών (όπως υπάλληλοι του ΕΟΤ, συνεργάτες από ΟΤΑ) που θα αναλάβουν τη συντήρηση και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου.
Ακόμα, στο πλαίσιο της Δράσης προβλέπεται και η δημιουργία ενός ψηφιακού αποθετηρίου. Το εργαλείο αυτό θα λειτουργήσει ως αυτόνομη συλλογή πληροφοριακού υλικού του ΕΟΤ στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.
Επίσης, με χρήση τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης 2ης γενιάς, θα παρέχει στο κοινό πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Και θα περιλαμβάνει μια διαδικτυακή πύλη που θα αποτελέσει την μετεξέλιξη του υφιστάμενου επίσημου portal visitgreece.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.