HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καμενιάνοι: Αέναη προσπάθεια για δημιουργικούς άθλους

Η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη που διέπει τους θεσμικούς φορείς των Καμενιάνων-εν προκειμένω τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου-σε ...



Η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη που διέπει τους θεσμικούς φορείς των Καμενιάνων-εν προκειμένω τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου-σε συνεργασία με κάθε φορέα, (Σύλλογο, Τοπική Κοινότητα κλπ.) ή μέλος της κοινωνίας του χωριού μας, συνεχίζει δημιουργικά και λελογισμένα. Η ανεξάντλητη προσήλωση μας στα ιερά και τα όσια του τόπου μας. Η αέναη προσπάθεια μας για δημιουργικούς άθλους γενικότερα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στον νευραλγικό οικοδομικό ιστό του χωριού μας, που επικεντρώνεται κυρίως στον κεντρικό ναό και πολιούχο μας Άγιο Αθανάσιο, καθώς και στο παρακείμενο Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο μας, αλλά και στο Πνευματικό μας Κέντρο, φέρνει θετικά αποτελέσματα στην πορεία εξωραϊσμού του χωριού μας. Όπως επίσης και η αφιέρωση από εμάς εκατοντάδων ωρών με πολύ μεράκι, για να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας.
Πρόσφατα στους Καμενιάνους ολοκληρώσαμε κάποιες πολύ σπουδαίες κατασκευές, έχοντας επιλέξει έναν εξαίρετο τεχνίτη, που σέβεται αυτό που κάνει, και τα έργα του αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Έγιναν: η κατασκευή της σκεπής του καμπαναριού του Αγίου Αθανασίου με παραδοσιακή πλάκα - που το ανέδειξε σε αληθινά πραγματικό στολίδι - με την ευγενική χορηγία του εις Πάτρα διαμένοντος συγχωριανού μας επιχειρηματία Παναγιώτη Ιωάν. Παπαπαναγιώτου.
Τον ευχαριστούμε θερμά, ευχόμενοι παράλληλα ο Άγιος Αθανάσιος να τον προστατεύει, να του χαρίζει υγεία και κάθε καλό.
Παράλληλα εμείς στη συνέχεια, προχωρήσαμε στην ανάπλαση του τοιχίου, στον περιβάλλοντα χώρο που βρίσκεται έμπροσθεν του Πνευματικού Κέντρου και του Μουσείου μας, κατόπιν κοινής μας απόφασης.
Προσθέτουμε βεβαίως-μετά μεγάλης χαράς-και το ήδη νεοκατασκευασθέν στον ίδιο περιβάλλοντα τούτων χώρο, το προσκυνηματάριο του Οσίου Χριστόφορου Παπουλάκου, το οποίο αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, και έγινε υπό την ευγενική χορηγία και καθοδήγηση του Αγιορείτη αδελφού μας, οσιολογιωτάτου μοναχού Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου-Νικολόπουλου.
Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, προγραμματίζοντας την υλοποίηση και άλλων στόχων, προσβλέποντας προς τούτο στην συμπαράσταση και βοήθεια των ευγενών συγχωριανών μας, που στέκουν αρωγοί-όταν τους ζητηθεί-σε έργα πολιτισμού και προόδου για τον τόπο μας.
Καμενιάνοι-Απρίλιος 2024.
Με εκτίμηση και αγάπη σε όλους. Καλό Πάσχα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.