HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κάτω Βλασίας οι Καλαβρυτινοί της Πάτρας

Ο Παγκαλαβρυτινός σύλλογος Πάτρας, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 ,και ώρα αναχώρησης 04,00 μμ θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κά...



Ο Παγκαλαβρυτινός σύλλογος Πάτρας, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 ,και ώρα αναχώρησης 04,00 μμ θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Κάτω Βλασίας προκειμένου να παρακολουθήσει τους Δ χαιρετισμούς στο όμορφο αυτό μοναστήρι. Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε μπορείτε να ενημερωθείτε στο 6949509009 ,στο info@pankalavrytinos.gr καθώς και στα μέλη του ΔΣ στα οποία μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή ,καθώς και στο Στρούμπειο τις ωρες των μαθημάτων χορού. Κόστος λεωφορείου 12€ Μετά θα ακολουθήσει φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής.
Λίγα λόγια για τον Ι Μονή:
Σκαρφαλωμένη στα 1.180 μέτρα σε μία κατάφυτη από έλατα παρυφή του Ερύμανθου, η Μονή που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο τον Νέο, τρεις φορές έγινε στάχτη και τρεις φορές ξαναχτίστηκε. Δεν σώζεται ακριβής ημερομηνία ίδρυσης της, τοποθετείται όμως χρονολογικά στον 10ο αιώνα μ.Χ. και ότι δημιουργήθηκε από Αγιορείτες ασκητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.