HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παρουσίαση στόχων ψηφιακής και τεχνολογικής αναβάθμισης της λιμενικής ζώνης Αιγίου

O Δήμος Αιγιαλείας και οι οργανισμοί του έχουν πάρει σαφή στροφή τεχνολογικής επένδυσης, με το βλέμμα προς τη θάλασσα. Αυτό ήταν το συμπέρασ...



O Δήμος Αιγιαλείας και οι οργανισμοί του έχουν πάρει σαφή στροφή τεχνολογικής επένδυσης, με το βλέμμα προς τη θάλασσα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της παρουσίας του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας κ. Ανδρέα Οικονόμου στο 3ο Συνέδριο “Impact 2024” που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Απριλίου στην Πάτρα στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών – Εκδόσεων με διοργανωτές το ΙΤΥ-Ε, την εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, τον ΣΤΕΔΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Οικονόμου συμμετείχε σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Προηγμένη τεχνολογία και καινοτομία για ένα βιώσιμο μέλλον" και μεταξύ άλλων τόνισε ότι η αιχμή του δόρατος για την τεχνολογική και ψηφιακή ανάπτυξη της περιοχής είναι η αναβάθμιση της λιμενικής ζώνης του Αιγίου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας αναφέρθηκε στη διαδικασία διαγωνισμού για την κατασκευή τουριστικής μαρίνας στην παραλία της Αλυκής που βρίσκεται σε εξέλιξη, στη δημιουργία τουριστικού καταφυγίου δίπλα στο νέο λιμάνι Αιγίου μπροστά από τις εγκαταστάσεις της πρώην Χαρτοποιίας που αναμένεται να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως 60 μικρών σκαφών μήκους έως 15 μ. που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σχέδιο δρομολόγησης ηλεκτροκίνητου ferry boat που θα συνδέει το Αίγιο με τα Τριζόνια και τον Άγιο Νικόλαο και το οποίο μπαίνει σε νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, παράλληλα με τη δημιουργία των αναγκαίων εγκαταστάσεων που θα λειτουργούν με σεβασμό στο περιβάλλον και στις κλιματικές συνθήκες μιας και το πλοίο θα φορτίζεται με ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος, αναφέρθηκε στην τοποθέτηση αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού στον χώρο του νέου λιμένα Αιγίου σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ώστε να συλλέγονται δεδομένα σε πραγματικό χρόνο που θα μεταφέρονται άμεσα σε όσους ενδιαφέρονται για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες. «Έχουν γενικά γίνει πολλά βήματα προς την έρευνα και την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, η προσπάθεια όμως συνεχίζεται σε συνδυασμό με την αναζήτηση των κατάλληλων κονδυλίων προς απορρόφηση» κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.