HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σεμινάριο γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων - Ευχαριστήριο Δημοτικού Σχολείου

Την Πέμπτη 11 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το σεμινάριο γονέων  στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.  Η ομάδα διένυσε ένα ταξίδι 5 συναντή...



Την Πέμπτη 11 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το σεμινάριο γονέων  στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.  Η ομάδα διένυσε ένα ταξίδι 5 συναντήσεων με στόχο την ενίσχυση του γονεικού ρόλου. Δόθηκε η ευκαιρία στους γονείς να συζητήσουν και να ενημερωθούν για βασικά θέματα που αφορούν το μεγάλωμα των παιδιών, όπως η βελτίωση της δεξιότητας της επικοινωνίας, οι ανάγκες των παιδιών ανάλογα με το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκονται, η αναγνώριση & η αξιοποίηση των συναισθημάτων και  η οριοθέτηση των παιδιών. 
Η ομάδα είπε χαρακτηριστικά:  «Διανύοντας ένα ταξίδι επαφής και ανακάλυψης του εαυτού, έχοντας συνοδοιπόρους κι’ άλλους γονείς, φώτισα και άλλες πλευρές μου, αναδείχθηκαν οι εσωτερικές μου δυνάμεις  και αντιλήφθηκα την αξία του να είμαι «παρών», μέσω της επικοινωνίας και της συνεργασίας. Ενδυναμωμένος/η πια, στο γονεϊκό μου ρόλο μπορώ να φροντίζω για την καλύτερη εκδοχή του και να ανταποκρίνομαι στις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, χωρίς να επιβαρύνομαι από την προσδοκία να είμαι ο τέλειος γονιός.
Στην τελευταία συνάντηση εκφράστηκαν έντονα συναισθήματα και ήρθε στην επιφάνεια η ανάγκη των γονέων για συνέχεια του σεμιναρίου

« ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ »
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ» , ιδιαίτερα την πάντα πρόθυμη Προϊσταμένη-Επιστημονικά Υπεύθυνη του Kέντρου, Κοινωνική Λειτουργό κ. Γιάννα Ζορμπά καθώς και την Κοινωνιολόγο κ. Σπυριδούλα Μπεκίρη για τη διαρκή υποστήριξη των γονιών και των μαθητών του σχολείου μας, και ειδικότερα για την υλοποίηση «Σεμιναρίων για γονείς» παιδιών προσχολικής-σχολικής και προεφηβικής ηλικίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων και με τη στήριξη του Δήμου Καλαβρύτων κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Η δημιουργία «ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ» ήταν ένα όνειρο αλλά και μια ανάγκη χρόνων, καθώς όλοι αντιλαμβανόμαστε τα βασικά θέματα που αφορούν την ανατροφή των παιδιών και την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, τη διαμόρφωση ορίων, την αναγνώριση, έκφραση και αξιοποίηση των συναισθημάτων. Μετά από πέντε απογευματινές συναντήσεις στο χώρο του σχολείου, οι γονείς αποκόμισαν γνώσεις, τους λύθηκαν πλήθος αποριών, ενισχύθηκε η αρμονική συνύπαρξη των μελών της οικογένειας, αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση, αμβλύνοντας την ψυχική ευαλωτότητα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των γονέων. Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας να συνεχίσει να πορεύεται στα γνωστά μονοπάτια της δημιουργικότητας και προσφοράς όπως εσείς μόνο γνωρίζετε.
Με εκτίμηση


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ



ΤΣΟΥΡΟΥΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΠΕ 79.01

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.