HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Λήμνος υποδέχθηκε την τίμια Κάρα του Αγίου Αλεξίου από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων

Προ της ολοκληρώσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιερόθεος, κλη...



Προ της ολοκληρώσεως της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2024, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιερόθεος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, εκπρόσωποι των Αρχών και ευσεβείς πιστοί της νήσου μας, υποδέχθηκαν στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Τριάδος Μυρίνης, την Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου, του ανθρώπου του Θεού.
Το πολύτιμο αυτό θησαύρισμα της πίστεώς μας μετέφερε από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπανός.
Αμέσως, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας. Προ της απολύσεως της ιεράς ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, για την αρχιερατική ευλογία και άδεια που έδωσε να μεταφερθεί η Τιμία Κάρα του Οσίου Αλεξίου από τα Καλάβρυτα στην ακριτική νήσο μας, ευχαρίστησε θερμά και τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο π. Ευσέβιο, επειδή πρόθυμα ταξίδεψε στη Λήμνο μεταφέροντας το χαριτόβρυτο ιερό Λείψανο, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί ξεχωριστή ευλογία και πηγή στήριξης στον πνευματικό αγώνα των πιστών ενόψει της προσδοκίας της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος.
Την επομένη, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Ιεροθέου, ενώ η διακονία του Θείου Λόγου ανετέθη στον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, π. Ευσέβιο, ο οποίος αναφέρθηκε εμπνευσμένα όχι μόνον στην οσιακή φυσιογνωμία του Οσίου Αλεξίου, αλλά και στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία, ως το κορυφαίο υπόδειγμα μετανοίας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο π. Ευσέβιος μίλησε πνευματικά, στον τελευταίο Κατανυκτικό εσπερινό στο Ναό της Αγίας Τριάδος, με θέμα την λυτρωτική σημασία της μετανοίας στην σύγχρονη εποχή, αναπαύοντας και ενισχύοντας τους πολυπληθείς πιστούς, οι οποίοι ετοιμάζονται για την βιωματική προσέγγιση των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.