HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Σύσκεψη με αντικείμενο την πολιτική προστασία του Δήμου με τους Προέδρους των Κοινοτήτων

Σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων με αντικείμενο την πολιτική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Απριλί...



Σύσκεψη με τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων με αντικείμενο την πολιτική προστασία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου 2024, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Ζήση Ζησιμόπουλου
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Σπύρος Κωνστάντης.
Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος κ. Ζησιμόπουλος τόνισε τον καθοριστικό ρόλο των προέδρων των Κοινοτήτων αναφορικά με την προστασία των κατοίκων των χωριών και των τοπικών κοινωνικών ομάδων, είτε πρόκειται για φυσικά φαινόμενα, π.χ. πλημμύρες και κακοκαιρία, είτε για πυρκαγιές, και συνέστησε να βρίσκονται σε ετοιμότητα και διαρκή επικοινωνία με το Δήμο και το αρμόδιο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τις αρμόδιες αρχές, αλλά και να υποδείξουν εάν απαιτούνται αντίστοιχες υποδομές που θα συμβάλλουν στο έργο της πολιτικής προστασίας.
Επισήμανε επίσης την απαγόρευση λειτουργίας χωματερών και τον υποχρεωτικό καθαρισμό των οικοπέδων από χόρτα και σκουπίδια. Ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα των αδέσποτων ζώων με τον κ. Ζησιμόπουλο να ενημερώνει πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την πανελλήνια εθελοντική ομάδα κτηνιάτρων, δράση για εμβολιασμούς, τοποθετήσεις microchip και στηρώσεις ζώων.  
"Δεν μπορεί το πυροσβεστικό σώμα να σταθεί μόνο του και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο ρόλο του, χρειάζεται την απόλυτη συμπαράστασή σας και των τοπικών κοινωνιών", ανέφερε απευθυνόμενος προς του προέδρους ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων κ. Κωνστάντης, ο οποίος ενημέρωσε τους Προέδρους ότι θα επισκεφθεί όλα τα χωριά και θα έχει επαφή με τους Προέδρους και τα Τοπικά συμβούλια. Αναφέρθηκε επίσης στην αυστηροποίηση αντίστοιχων αδικημάτων με το νέο ποινικό κώδικα, καθώς η εξ αμελείας πρόκληση δασικής πυρκαγιάς μετατρέπεται σε ποινικό αδίκημα ανάλογα με την έκταση και τις συνέπειες, που επισύρει φυλάκιση και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.