HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θετική εξέλιξη για το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων - Κατατέθηκε το Σχέδιο Νόμου για την αναδιάρθρωση των Δικαστηρίων

Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση που αφορά τον νέο Δικαστικό χάρτη. Για ο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρε...



Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση που αφορά τον νέο Δικαστικό χάρτη. Για ο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του kalavrytanews.com, είναι καλά τα νέα, αφού όχι μόνο παραμένει αλλά αλλάζει και το αρχικό σχέδιο που όριζε την χωρική αρμοδιότητα ανά δήμο. Το Νομοσχέδιο εξαιρεί τα Καλάβρυτα από την χωρική ανά Δήμο αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων και έτσι παραμένει στην αρμοδιότητά του οι Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας και Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων ορίζονται
σε δεκατέσσερις (14).


Συγκεκριμένα το προς ψήφιση Νομοσχέδιο με τίτλο:
Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρει: 
στ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (πρώην Νομός Αχαΐας) ορίζονται Πρωτοδικείο Αχαΐας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. Τα Ειρηνοδικεία Πατρών, Δύμης, Αιγιαλείας, Ακράτας και Καλαβρύτων καταργούνται. Ως παράλληλες έδρες του Πρωτοδικείου Αχαΐας ορίζονται: α) το Αίγιο, στην κατά τόπο αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτουν οι Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Διακοπτού, Ερινέου και Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας και β) τα Καλάβρυτα, στην κατά τόπο αρμοδιότητα των οποίων εμπίπτουν ο Δήμος Καλαβρύτων και οι Δημοτικές Ενότητες Αιγείρας και Ακράτας του Δήμου Αιγιαλείας. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Αχαΐας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: οκτώ (8), β) Πρωτοδίκες: εξήντα μία (61), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: τρεις (3), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: έξι (6), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: οκτώ (8). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αχαΐας ανέρχονται σε εκατόν είκοσι οκτώ (128), της παράλληλης έδρας Αιγίου σε είκοσι οκτώ (28) και της παράλληλης έδρας Καλαβρύτων σε δεκατέσσερις (14).
Για την θετική αυτή εξέλιξη εργάσθηκαν όλο αυτό το διάστημα τόσο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καλαβρύτων, με συνεχιζόμενες επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Καλάβρυτα που το θέμα τέθηκε. Σημαντική η συμβολή και του υφυπουργού παρα τω Πρωθυπουργό κ. Αθανάσιου Κοντογιώργη.
Το Νομοσχέδιο θα έρθει στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα προς ψήφιση.

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων


Ολοκληρώθηκε ο ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός που προκήρυξε ο Δήμος Καλαβρύτων για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των εργασιών συντήρησης και επισκευής του Δικαστικού Μεγάρου Καλαβρύτων με την συμμετοχή 12 εργολάβων και με την κατάθεση αντιστοίχων προσφορών.
Τα έργα προϋπολογισμού 472 χιλιάδες ευρώ ανέλαβε να χρηματοδοτήσει ο Δήμος Καλαβρύτων από το ΤΕΧΔΙΚ, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει οικείος Δικηγορικός Σύλλογος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την επίμονη διαμαρτυρία εργαζομένων και δημοτών για την «αισχρή κατάσταση του κτιρίου», όπως αναφέρεται στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που πραγματοποίησε αυτοψία με σκοπό την κατάθεση πρότασης για τις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται.
Το σύνολο του κτιρίου υποφέρει από υγρασίες που προέρχονται από την έλλειψη μόνωσης δώματος αλλά και τις αστοχίες λειτουργίας των εξωτερικών κουφωμάτων τα οποία και επιτρέπουν την εισχώρηση ομβρίων υδάτων.
Το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, χτίστηκε το 1999, ολοκληρώθηκε το 2003 από τότε δεν έχει ποτέ επισκευαστεί με ορατές αλλά και επικίνδυνες πληγές που αφήνει ο χρόνος. Ο λόγος για το Δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων, στην είσοδο της πόλης, ένα κτίριο που πλέον στέκεται με πολλά προβλήματα και χρήζει άμεσων επισκευών. Η άθλια εξωτερική του εικόνα και τα εσωτερικά προβλήματα υποδομών οριακή. Το κτίριο δεν παραδόθηκε ποτέ και μόνο η νομοθετική ρύθμιση (Ν 4782 του 2021)… παρέδωσε το κτίριο και… ουσιαστικά τα κατασκευαστικά λάθη και παραλήψεις «θάφτηκαν».
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα.
ρεπορταζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.