HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΚΡΑΤΑ: Επίσκεψη σημαντικών προσωπικοτήτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

  Από το ζην στο ...ευ ζην! Δύο σημαντικές προσωπικότητες επισκέφτηκαν σήμερα το σχολείο μας, η Σοφία Ρομπόλη, διερμηνέας της νοηματικής γλώ...

 


Από το ζην στο ...ευ ζην!

Δύο σημαντικές προσωπικότητες επισκέφτηκαν σήμερα το σχολείο μας, η Σοφία Ρομπόλη, διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας  και ο Αιγιώτης Χρήστος Τσερεντζούλιας ποδηλατοδρόμος Χρυσός Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος. 

Το σχολείο τους υποδέχτηκε και τους δυο με τραγούδια, με ανάγνωση του βιογραφικού τους από μαθητές, με μια μεγάλη αγκαλιά και …με τα ποδήλατα παρκαρισμένα στο γήπεδο. 

Αρχικά η Σοφία Ρομπόλη επικοινώνησε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο με τα παιδιά όλων των τάξεων και τους δασκάλους. Μίλησε για τη δουλειά της στην τηλεόραση, για τη νοηματική γλώσσα, έδειξε «εικονοποιώντας» λέξεις και φράσεις σαν αυτές της συνεργασίας, αγάπης, φιλίας και εξήγησε τι σημαίνει να γίνεται γέφυρα για αυτούς τους ανθρώπους. Η αεικίνητη Σοφία μοιράστηκε μαζί μας προσωπικά της βιώματα με κωφούς αλλά και τις δυσκολίες του επαγγέλματός της. Συγκινημένη από τα τραγούδια που είπαν τα παιδιά με συνοδεία πιάνου του κ. Χρ. Θεοδωρόπουλου, δεν έπαψε στιγμή να μεταφέρει με τα χέρια της τους στίχους των τραγουδιών και να τα παρασύρει στα μονοπάτια της νοηματικής γλώσσας, ξεσηκώνοντάς τα κυριολεκτικά. 

Ο δεύτερος καλεσμένος μας, ο καθ. Φυσ. Αγ. και αθλητής Χρήστος Τσερεντζούλιας έδειξε βίντεο με ποδηλατοδρομίες, με ξεχωριστά είδη ποδηλάτων, προσωπικές του στιγμές από αγώνες, έθιξε τους κανόνες ασφάλειας που πρέπει να τηρούμε όλοι οι ποδηλάτες στο δρόμο, παρουσίασε το  αγωνιστικό του ποδήλατο και μίλησε για τον αθλητισμό. Σύνθημά του ήταν: «Κάνε αυτό που αγαπάς». Μετά την παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων, το σχολείο και το νηπιαγωγείο χάρηκε την ποδηλατάδα, κάνοντας αρκετούς γύρους στο προαύλιο με τα ποδήλατα ανά τάξη.

Μέλη του Συλλόγου Γονέων ήταν μαζί μας και πρόσφεραν χυμούς σε όλα τα παιδιά, χορηγία του γονέα Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος Κοινότητας Ακράτας κ Χρ. Ασημακόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του σωμ. Ο ΔΕΣΜΟΣ, κ Μαρία Βλάχου. 

Μια μέρα που θα θυμούνται τα παιδιά μας τόσο για την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, τα συναισθήματα για τον «άλλον» όσο και για το «ευ ζην» μέσα από την άθληση που προσφέρει το ποδήλατο. 

Μια μέρα, όμως, που θα θυμούνται και οι καλεσμένοι μας από τη σχολική μας κοινότητα. Τους ευχαριστούμε για την προσφορά πολύτιμου χρόνου που μας διέθεσαν για να «σμιλέψουμε» όλοι μαζί τις ψυχές των μαθητών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.