HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Την Κυριακή 24 Μαρτίου η Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Καλαβρύτων και Αποκορώνου Χανίων

Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής επετείου, στις 7.30 το απόγευμα στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων ...



Την προσεχή Κυριακή 24 Μαρτίου, παραμονή της εθνικής επετείου, στις 7.30 το απόγευμα στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Καλαβρύτων έχει προγραμματιστεί η Τελετή Αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Καλαβρύτων και στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων. 
Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης των δύο Δήμων θα υπογράψουν εκ μέρους του Δήμου Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και εκ μέρους του Δήμου Αποκορώνου ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης. 
Μεταξύ των άλλων, το πρωτόκολλο αδελφοποίησης προβλέπει «την εδραίωση και την περαιτέρω ανάπτυξη αδελφικών δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και επισκέψεων στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, του Τουρισμού καθώς και τη διεύρυνση και σε άλλους τομείς των δύο Δήμων».
Η αδελφοποίηση των δυο Δήμων εδράζεται κυρίως στην ιδιαίτερη συμβολή τους στους εθνικούς αγώνες. Τα Καλάβρυτα διαδραμάτισαν πρωτοπόρο ρόλο στην έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, με τον όρκο των Αγωνιστών στην Αγία Λαύρα, την Ύψωση του Λαβάρου και την Απελευθέρωση της πόλης ως της πρώτης που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό το 1821. Το ίδιο πρωταγωνιστικός ήταν και ο ρόλος της τότε Επαρχίας Αποκορώνου στην Απελευθέρωση και αργότερα στην τελική ένταξη της Κρήτης στον εθνικό μάς κορμό. 
Εξίσου καθοριστική και πολυδιάστατη ήταν κι η συμβολή των δυο περιοχών στην Αντίσταση κατά των γερμανικών δυνάμεων Κατοχής και στην Απελευθέρωση της χώρας μας. 
Το πλήρες πρόγραμμα της Τελετής Αδελφοποίησης έχει ως εξής:  
* 19.30 μ.μ. Προσέλευση.
* 19.45 μ.μ. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο.
* 20.00 μ.μ. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη.
* 20.15 μ.μ. Υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης.
* 20.30 μ.μ. Παρουσίαση Καλαβρυτινής παραδοσιακής φορεσιάς από το θεατρικό όμιλο "Πάνος Μίχος".
* 20.45 μ.μ. Παρουσίαση Κρητικής παραδοσιακής φορεσιάς 
* 21.00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από το χορευτικό τμήμα Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.
* 21.30 μ.μ. Γευσιγνωσία με παραδοσιακά Καλαβρυτινά και Κρητικά προϊόντα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.