HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σε αυξημένη επιφυλακή η Ευρώπη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα

Αυξάνει το επίπεδου συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση η γαλλική κυβέρνηση μετά το λουτρό αίματος στη Μόσχα, τη στιγμή που ολόκληρη η Γηρα...

Αυξάνει το επίπεδου συναγερμού για τρομοκρατική επίθεση η γαλλική κυβέρνηση μετά το λουτρό αίματος στη Μόσχα, τη στιγμή που ολόκληρη η Γηραιά Ήπειρός παραμένει σε πλήρη επιφυλακή υπό τον φόβο χτυπημάτων από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Γκαμπριέλ Αττάλ ύστερα από συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας και άμυνας, έγραψε σε ανάρτησή του στο X ότι η απόφαση, η οποία λαμβάνεται μήνες προτού το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελήφθη «στον απόηχο της ανάληψης της ευθύνης για την επίθεση στη Μόσχα από το Ισλαμικό Κράτος και στη σκιά των απειλών που βαραίνουν τη χώρα μας».
Το σύστημα τρομοκρατικού συναγερμού της Γαλλίας έχει τρία επίπεδα και το υψηλότερο ενεργοποιείται έπειτα από επίθεση στη Γαλλία ή το εξωτερικό ή όταν η απειλή μιας τέτοιας επίθεσης θεωρείται επικείμενη.
Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού σημαίνει αυτόματα λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας, όπως ενισχυμένες περιπολίες των ενόπλων δυνάμεων σε δημόσιους χώρους, μεταξύ άλλων σιδηροδρομικούς σταθμούς, αεροδρόμια και θρησκευτικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε σειρά ευαίσθητων στόχων, όπως σε συναγωγές, πρεσβείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια.
Για τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί νέα συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας της Ιταλίας για λήψη τυχόν νέων μέτρων, αν κριθεί αναγκαίο.
Τις τελευταίες ώρες, τα βλέμματα στρέφονται στο παρακλάδι εκείνο του ISIS πίσω από το μακελειό.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.