HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων: Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δ...



Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, που τη μέρα αυτή, 8 Μάρτη του 1857, έγινε μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες έχασαν τη ζωή τους, γιατί ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας, μικρότερο ωράριο εργασίας, καλύτερες αμοιβές, δικαίωμα ψήφου, τέλος στην παιδική εργασία, προστασία μητρότητας κ.α. , ανακοινώνει ότι:
«Το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.
Σύλλογοι και Ομάδες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) σε όλη τη χώρα, εντείνουν την αγωνιστική τους δράση. Γιατί ατομικά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Γιατί μόνο συλλογικά μπορούν να παλέψουν ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, ενάντια στην αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας, που αποκτά σήμερα νέες μορφές». Παίρνουν πρωτοβουλίες και προχωρούν σε κινητοποιήσεις 8-3-24, μπροστά στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής . Συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην ολομέτωπη επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα.
«Σήμερα, τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες: Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους, με κατοχυρωμένη κυριακάτικη αργία, με μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στον χώρο εργασίας. Σύγχρονες, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, την Προσχολική Αγωγή για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών μας. Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουν όπως τις αξίζει, μπαίνει η πολιτική που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Ο Σύλλογός μας, συντάσσεται στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, συμμετέχει στην Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024, από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου και καλούμε τους συνάδελφους εργαζόμενους και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καλαβρύτων (διοικητικό και εργατοτεχνικό προσωπικό), να συμμετάσχουν μαζικά σ΄ αυτή, να αναδείξουμε με κάθε τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, να σταλεί μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, πώς οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου μας, βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών και διεκδικούμε μεταξύ άλλων:
• Ίση αμοιβή για ίση εργασία-Ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες.
• Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης, για τα θύματα της έμφυλης και
ενδοοικογενειακής βίας (ψυχολογική, νομική και κοινωνική στήριξη).
• Επανασύσταση της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ως αυτοτελή, διακριτή Δημόσια υπηρεσία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.