HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΜΑΖΙ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Από την ημέρα που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε οτι όλοι οι μαθητές απ όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Καλαβρύτων θα πάρουν μέρος στην...



Από την ημέρα που αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε οτι όλοι οι μαθητές απ όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Καλαβρύτων θα πάρουν μέρος στην αναβαθμισμένη παρέλαση για την 203η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων απ’ τους Τούρκους, η χαρά των μαθητών και η ανυπομονησία ήταν μεγάλη.
Όλα τα παιδιά μας μαζί, από τα σχολεία Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Δάφνης, Ψωφίδας, Σκεπαστό και από όλα τα χωριά μας, παρέλασαν σήμερα με περίσσιο καμάρι και σκόρπησαν χαμόγελα και αισιοδοξία, συγκίνηση και περηφάνια.
Η ιδέα και η απόφαση, της Δημοτικής Αρχής και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, ήταν εξαιρετική και το οργανωτικό στοίχημα μεγάλο. Σε άψογη συνεργασία με την τοπική Αστυνομία, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, οργανώθηκε άψογα η ασφαλής και έγκαιρη μεταφορά των μαθητών, οι ετοιμασίες και η διοργάνωση. Για πρώτη φορά η παρέλαση δεν έγινε στον πεζόδρομο αλλά στον κεντρικό δρόμο "Αγίου Αλεξίου", η εξέδρα των επισήμων στήθηκε μπροστά στο εμβληματικό αρχοντικό των Παλαιολόγων, η Φιλαρμονική που έδωσε για άλλη μια φορά τον τόνο, συμμετείχε με 44 μουσικούς γιατί υπήρχε πλέον η δυνατότητα. Οι μαθητές με πρώτους του μαθητές των Λυκείων Καλαβρύτων με το Ιερό Λάβαρο, όπως θα παρελάσουν και στην Αθήνα, άνοιξαν την παρέλαση. Κάθε σχολείο με το σήμα του συμμετείχε στο κορυφαίο γεγονός της νεότερης ιστορίας του Έθνους και συμμετείχαν συνειδητά, ώριμα και με περηφάνεια ως απόγονοι των αγωνιστών, ως γνήσιοι Καλαβρυτινοί!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.