HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Λύσεις για τον Οδοντωτό - Αλεξοπούλου: Το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ταχύτατα με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών

Στο φαράγγι του Βουραϊκού βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα σημεία που έχουν παρουσιαστεί τελευταία εκτεταμένα προβλ...



Στο φαράγγι του Βουραϊκού βρέθηκε σήμερα το πρωί, σε προγραμματισμένη επίσκεψη στα σημεία που έχουν παρουσιαστεί τελευταία εκτεταμένα προβλήματα κατολισθήσεων  η Υφυπουργός Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η κ. Αλεξοπούλου συνοδευόμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο, στελεχών του ΟΣΕ, του Καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Κουκουβέλα, εκπροσώπων του Δήμου Αιγιαλείας και της Πολιτικής προστασίας Αιγίου και Καλαβρύτων, βρέθηκε στα σημεία των κατολισθήσεων που προκαλούν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού. Εξετάσθηκαν οι τρόποι αποκατάστασης και συνολικής ανάταξης της γραμμής με τα άμεσα μέτρα προστασίας που θα περιλαμβάνουν και την κατασκευή "αμυντικών' τούνελ στα σημεία όπου επικρέμαται η απειλή των βράχων, με τις ειδικές "αμυντικές" σιδηροκατασκευές.
Όπως τόνισε η κ. Αλεξοπούλου το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί άμεσα και ταχύτατα με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών και την διατήρηση του φυσικού κάλους.
Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, η καταγραφή στα επισφαλή σημεία της γραμμής Διακοπτό - Καλάβρυτα μετά τις φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν μέσα στο 2023, από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias, έχει ήδη ανατεθεί στην ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών υπό την ευθύνη του Καθηγητή κ. Κουκουβέλα. Η ομάδα του κ. Κουκούβελα έχει διερευνήσει παρόμοια προβλήματα στη Θεσσαλία όσο και την περιοχή αυτή, αξιολογώντας και το επείγον του χαρακτήρα των απαιτούμενων παρεμβάσεων στο φαράγγι του Βουραϊκού.
Σύμφωνα με τον κ. Κουκούβελα η σχετική έκθεση πρόκειται να υποβληθεί στον ΟΣΕ μέσα στον επόμενο μήνα προκειμένου η διοίκηση του πρώην οργανισμού να αξιολογήσει το εύρος όσο και το κόστος των απαιτούμενων παρεμβάσεων ενώ θα περιλαμβάνει την καταγραφή που απαιτείται να γίνει μετά και τις τελευταίες κατολισθήσεις που είχαμε στις 26-2-2024 και 1-3-2024.
Το Υπουργείο Υποδομών είναι σε άμεση επαφή με τον ΟΣΕ και τους δύο δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προκειμένου να αξιολογηθούν οι ανάγκες το χρονοδιάγραμμα και το κόστος στα σημεία στα οποία γίνεται η ανάταξη και ανακατασκευή της γραμμής με έργα βαριά που απαιτούν και σεβασμό στο καθεστώς προστασίας που υπάρχει με βάση την φυσική κληρονομία και την γεω-βιοποικιλότητα του Βουραϊκού κάτι που άλλωστε είναι και επιθυμία του δήμου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.