HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί στα Τέμπη για την Αναστασία

Δεκάδες άτομα, συγχωριανοί και φίλοι της οικογένειας με καταγωγή από Λυκούρια, Κλειτορία και Φίλια, βρέθηκαν στα Τέμπη για να αποτίσουν φόρο...



Δεκάδες άτομα, συγχωριανοί και φίλοι της οικογένειας με καταγωγή από Λυκούρια, Κλειτορία και Φίλια, βρέθηκαν στα Τέμπη για να αποτίσουν φόρο τιμής στη 19χρονη Αναστασία, το δεύτερο πιο νεότερο από τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του γιατρού Ηλία Παπαγγελή η οποία πριν από ένα χρόνο βυθίστηκε στο πένθος.
Ο Ηλίας Παπαγγελής βρέθηκε μεταξύ δεκάδων φίλων και Καλαβρυτινών με τους οποίους έχει τακτική επαφή η οικογένεια από τη Λυκούρια, φίλους από τον τόπο κατοικίας στο Παλαιό Φάληρο αλλά και την Καλλιθέα όπου διατηρεί το ιατρείο του.
Η 19χρονη Αναστασία επέβαινε στο 3 ο βαγόνι και εντοπίστηκε μετά από μερικά 24ωρα μέσα από ταυτοποίηση DNA ενώ η ταφή της έγινε στις 6 Μαρτίου 2023 στα Λυκούρια συνοδεία πάνω από 2.000 συγγενών, φίλων και συγχωριανών.
Ήταν φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, στο Γεωπονικό του Α.Π.Θ., και μετά την εξεταστική της βρέθηκε στο καρναβάλι στην Πάτρα και την Τρίτη 28-2-2023 μπήκε στην μοιραία αμαξοστοιχία στον Κηφισό για να επιστρέψει στη σχολή της.
Η εκλιπούσα παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε ήδη αφήσει το στίγμα της ως μέλος του Συλλόγου Λυκουργιωτών και των χορευτικών βυθίζοντας στο πένθος την ευρύτερη περιοχή στο άκουσμα της δυσάρεστης είδησης.
Στο μνημόσυνο των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη ο Ηλίας Παπαγγελής για μια ακόμη φορά ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να εξεταστούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες διαχρονικά για την κατάσταση των Ελληνικών Σιδηροδρόμων, επισημαίνοντας ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους κατά της συγκάλυψης ευθυνών.
«Η Αναστασούλα καθόταν στο τρίτο βαγόνι, στην 3 θέση, και με τη σύγκρουση έσπασε το κάθισμά της και ήρθε όλη η οροφή πάνω της. Τρεις σκοτώθηκαν από το τρίτο βαγόνι, η Ιφιγένεια, η Αναστασία και άλλη μια κοπέλα που ήταν λίγο πιο πίσω … Κανείς δεν ξύπνησε το πρωί και είπε σήμερα να σκοτώσουμε μια εκατοστή να δούμε, να αλλάξει η μέρα μας. Είναι μια σωρεία λαθών που γίνονται εδώ και χρόνια και αν υπήρχαν αυτά τα συστήματα ασφαλείας και να μην ήταν στη θέση του ο σταθμάρχης…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Παπαγγελής.
«Είμαστε δίπλα στην οικογένεια και στηρίζουμε κάθε βήμα της στην προσπάθεια να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη της Αναστασίας μας. Όπως συμμετείχαμε και στον βουβό πόνο για την εκδημία 19χρονης η οποία τίμησε και στάθηκε δίπλα στο σύλλογό μας από πολύ νεαρή ηλικία, έτσι με αίσθημα ευθύνης θα σταθούμε και στο πλευρό της οικογένειας μέχρι να δοθούν πειστικές απαντήσεις για το έγκλημα αυτό» ανέφερε από τα Τέμπη ο τέως πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουριωτών Γιώργος Κοσμάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.