HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηνίοχος 2024: Μαχητικά Αεροσκάφη από 10 χώρες θα "χορέψουν" στον ουρανό των Καλαβρύτων

Με αεροπορικές δυνάμεις από 10 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας – θα διεξαχθεί η φετινή άσκηση “Ηνίοχος 2024” από τις 8 έως τις 18 Α...Με αεροπορικές δυνάμεις από 10 χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας – θα διεξαχθεί η φετινή άσκηση “Ηνίοχος 2024” από τις 8 έως τις 18 Απριλίου 2024, με έδρα την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Ο ουρανός των Καλαβρύτων και το φαράγγι του Βουραϊκού. O Βουραϊκός ποταμός και το μοναδικό ανάγλυφο των Καλαβρύτων αποτελεί ένα εξαιρετικό πεδίο ασκήσεων για τους Έλληνες και ξένους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών.
Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώθηκαν επίσημα τα στοιχεία της φετινής άσκησης, όπου θα δούμε τα Eurofighter μαζί με τα Rafale, αλλά και F-16 με EF-18.
Φάσεις – Πρόγραμμα
H άσκηση χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
Φάση 1: Προετοιμασία Άσκησης: 01 – 07 Απριλίου 2024
Φάση 2: Φάση Εκτέλεσης: 08 – 18 Απριλίου 2024
Φάση 3: Φάση Αναδίπλωσης: 19 – 21 Απριλίου 2024
DV DAY: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
SPOTTERS DAYS:
Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 (09:00 – 19:00)
Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 (09:00 – 19:00)
Τιμή Εισιτηρίου : 20 € ανά ημέρα
Για τη συμμετοχή στις Spotters Days, θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση e-mail (spokesman.haf@gmail.com) μέχρι 31 Μαρτίου 2024 τα ακόλουθα:
α. Ονοματεπώνυμο
β. Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και αντίγραφο
γ. Διεύθυνση e-mail για κάθε συμμετέχοντα
δ. Τη συναίνεση για την καταβολή του αντιτίμου
ε. Επιθυμητή/ές ημερομηνία/ες συμμετοχής
Στη συνέχεια η Μονάδα θα επικοινωνήσει με τον κάθε συμμετέχοντα για τη διαδικασία της πληρωμής και λοιπών λεπτομερειών, στη διεύθυνση e-mail που θα έχει δηλωθεί.
Οποιοδήποτε αίτημα σταλεί μετά την 31η Μαρτίου 2024 δεν θα ληφθεί υπόψη.
PHOTEX FLIGHT: Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
HOT WASH UP: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Αποστολές
Προκειμένου να επιτευχθεί ο Αντικειμενικός Σκοπός της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι την απενημέρωση και την εξαγωγή συμπερασμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), όπως:
Επιθετικές Επιχειρήσεις εναντίον Αεροπορικής Ισχύος – Offensive Counter Air Operations (OCA)
Αμυντικές Επιχειρήσεις εναντίον Αεροπορικής Ισχύος – Defensive Counter Air Operations (DCA)
Στρατηγικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις – Strategic Air Operations
Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων Επ’ Ωφελεία Χερσαίων και Θαλάσσιων Επιχειρήσεων – Air Power Contribution to Counter-Land Operations (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Operations (APCMO)
Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE)
Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης – Combat Search And Rescue (CSAR)
Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων – Time Sensitive Targets
Αποστολές Προστασίας Υψηλής Αξίας Ιπτάμενων Μέσων – High Value Airborne Asset (HVAA)
Στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» θα εκτελεστεί επίσης ένας σημαντικός αριθμός αποστολών με τη χρήση των Τακτικών Εξομοιωτών αεροσκαφών F-16 της Μοίρας Επιχειρησιακής Συνθετικής Εκπαίδευσης (ΜΕΣΕ) του ΚΕΑΤ, επεκτείνοντας την άσκηση και στον ψηφιακό κόσμο.
Συμμετέχοντες
Στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» η ΠΑ συμμετέχει με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών της, συμπεριλαμβανομένων των νεοαποκτηθέντων αεροσκαφών Rafale και F-16 Viper καθώς και ελικόπτερα, μεταγωγικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Επίσης, συμμετέχουν δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, οι οποίες συνδράμουν καθοριστικά στη δημιουργία πολύπλοκων και ρεαλιστικών σεναρίων σε όλο το εύρος του Ελλαδικού χώρου.
Στην άσκηση πρόκειται να συμμετάσχει ένας μεγάλος αριθμός αεροπορικών δυνάμεων από τις κάτωθι συμμαχικές και φίλιες Χώρες:
Βρετανία με αεροσκάφη Eurofighter.
Γαλλία με αεροσκάφη Rafale και Ε-3F
ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16 και μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη MQ-9
Ισπανία με αεροσκάφη EF-18
Κατάρ με αεροσκάφη Rafale
Κύπρος με ελικόπτερο AW-139
Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414
Ρουμανία με αεροσκάφη F-16
Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη Eurofighter
Επιπρόσθετα, η Αυστρία και η Πορτογαλία θα συμμετέχουν στην άσκηση με προσωπικό Πληροφοριών και Ειδικές δυνάμεις, ενώ η Γερμανία θα αποστείλει ομάδα παρατηρητών.
Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το προσωπικό της ΠΑ και η ικανότητά του να οργανώνει και να διεξάγει ρεαλιστικές ασκήσεις, σε μια μεγάλη περιοχή με ποικιλία γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών, καθιστούν την άσκηση «Ηνίοχος» ως μία από τις πιο ανταγωνιστικές ασκήσεις στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο, ικανή να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, καθώς και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.
Τονίζεται ότι, η συμμετοχή των αεροπορικών δυνάμεων των Χωρών που λαμβάνουν μέρος στην άσκηση «Ηνίοχος 2024» είναι η μεγαλύτερη έως τώρα, από αρχής καθιέρωσης της άσκησης ως INVITEX.

φωτό από ασκήσεις στα Καλάβρυτα και τον Βουραϊκό
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.