HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ - Τιμώντας την Ιστορική Επέτειο του 1821 στην Αθήνα

Μια εξαιρετική εκδήλωση Μνήμης της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για το 1821 Τιμώντας την Ιστορική Επέτειο του 1821 στην Αθήνα Με λάμψη και μεγα...

Μια εξαιρετική εκδήλωση Μνήμης της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ για το 1821
Τιμώντας την Ιστορική Επέτειο του 1821 στην Αθήνα


Με λάμψη και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στην Αθήνα, εκδήλωση μνήμης για την Ιστορική Επέτειο του 1821. Διοργανώθηκε για άλλη μια φορά από την ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολυάριθμους φορείς και συλλόγους, ενώ η εκδήλωση εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και στο Πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων.
Μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου καίει η αιώνια φλόγα της Αγίας Λαύρας, συνοδευόμενη από τις συγκλονιστικές μελωδίες της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, οι επίσημοι της πολιτικής ηγεσίας της Αυτοδιοίκησης του Στρατού και ο Πρόεδρος της «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» κατέθεσαν στεφάνια Τιμής και Δόξας στους Ήρωες. του 1821.
Εκτός του Προέδρου της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Δημητρίου Βαρβιτσιώτης, κατέθεσαν στεφάνια τιμής, για το ΓΕΕΘΑ ο εκπρόσωπος του Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΑΘ) Ταξιαρχος ΓΕΕΘΑ Γεώργιος Βαρελάς, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑΕ) Σμήναρχος Χρήστος Αναστασόπουλος ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χαρδαλιά, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Ζώμπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Ανδρέας Φίλιας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα, Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Κλιματικής αλλαγής του Δήμου Αθηναίων κ. Γεώργιος Αποστολόπουλος και για το Δήμο Καλαβρύτων ο κ Δημήτριος Χριστοδούλου.
Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν επίσης ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωήλ, ο Αρχιμανδρίτης εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, ο επίτιμος Υπαρχηγός του ΕΛΑΣ Γεώργιος Παπαδημητρόπουλος, ο απόστρατος Στρατηγός του ΕΛΑΣ Σωτήριος κ. Τσενές, ο δωρητής του Δήμου Καλαβρύτων κ Ιωάννης Αγαπητός, ο υπεύθυνος εθιμοτυπίας κ Ανδρέας Σκαρτσιλάς, ο καταξιωμένος παραδοσιακός μουσικός Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολλοί συμπολίτες από την Κλειτορία, τα Αγράμπελα, τη Σκοτάνη, την Πάο, τις Σειρές, το Πλανητερο, το Λιβάρτζι, το Μάνεσι, τον Αγιο Νικόλαο, την Τουρλάδα, τον Δρυμό, την Δάφνη, την Σκοτάνη, το Σωποτό, τη Λυκούρια, τον Πριόλιθο,  και το Λεχούρι και εκατοντάδες κόσμου.
Την εισαγωγική ομιλία της γιορτής απηύθυνε η Κοσμήτωρ της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κα Μαριάνθη Χρονοπούλου. Αναφορά στην ιστορική σημασία της εκδήλωσης Τιμής στα Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και χαιρετισμό για την ημέρα απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Δημήτριος Βαρβιτσιώτης, λέγοντας μεταξύ άλλων «Αυτή η αξιόλογη εκδήλωση μνήμης όχι μόνο απέτισε φόρο τιμής στις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας αλλά υπενθύμισε επίσης το διαρκές πνεύμα ενότητας, ανθεκτικότητας και πατριωτισμού που συνεχίζει να μας εμπνέει όλους. Καθώς τιμούμε τη μνήμη των ηρώων του 1821, επαναβεβαιώνουμε επίσης τη δέσμευσή μας να προασπίσουμε τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης για τις οποίες τόσο γενναία αγωνίστηκαν. Είθε η φλόγα της ελευθερίας, που άναψε οι ήρωες του παρελθόντος, να συνεχίσει να καίει λαμπρά στις καρδιές μας, οδηγώντας μας προς ένα μέλλον ειρήνης, ευημερίας και αλληλεγγύης.»
Τον συνολικό συντονισμό της φετινής επιτυχημένης εκδήλωσης είχε η Γενική Γραμματέας της Π Ε κ Αρετή Πράγια. Μετά την επίσημη κατάθεση στεφάνων, ακολούθησε δεξίωση καφέ στον φιλόξενο χώρο του «Ιδρύματος Θεοχαράκη», με την ξεχωριστή παρουσία των ιδρυτών Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Ο Πρόεδρος της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε σε όλους τους παρευρισκόμενους ειδική αναμνηστική έκδοση της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Τόμος ΙΚ «ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821» ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ, με επιλεγμένα κείμενα από τις εκδόσεις της ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (αναλυτικά οι εκπρόσωποι σε άρθρο για την τιμητική απονομή που επακολούθησε για την ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1821 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.