HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δήμος Ερυμάνθου: Έργο τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης

Συνάντηση με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου «Σύστημα Τηλεμετρίας Αυτοματισμού, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Ελέγχου Διαρροών Δικ...



Συνάντηση με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου «Σύστημα Τηλεμετρίας Αυτοματισμού, Εξοικονόμησης Ενέργειας και Ελέγχου Διαρροών Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ερυμάνθου» είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής, αντιδήμαρχοι και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών με σκοπό τον καθορισμό των λεπτομερειών για την έναρξη της υλοποίησής του.
Η σύμβαση για το έργο, προϋπολογισμού 1.616.041,34 ευρώ υπεγράφη στις αρχές Ιανουαρίου και στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης καθορίστηκαν τα βήματα και οι ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν, όπως η καταγραφή των υφιστάμενων δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «UW TECK HELLAS Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες Κατασκευές Εξοπλισμού Α.Ε.», η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τον Δήμο, ώστε οι εργασίες να εξελιχθούν ομαλά.
Το Σύστημα Τηλεμετρίας θα επιτρέψει τη σωστή διαχείριση της ύδρευσης, καθώς εκτός των άλλων δίνει τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου του δικτύου με άμεσο εντοπισμό και περιορισμό των διαρροών που οφείλονται σε βλάβες ή σε μακροχρόνιες μη ανιχνεύσιμες μικρής έντασης διαρροές.
Μεταξύ άλλων, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών ελέγχου για την παρακολούθηση, τον τηλεέλεγχο και τον τηλεχειρισμό λειτουργικά κρίσιμων παραμέτρων (παροχή, πίεση, στάθμη, ποιοτικά χαρακτηριστικά), σε γεωτρήσεις, δεξαμενές, υδρομαστεύσεις, αντλιοστάσια και φρεάτια.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας, καθώς θα μας επιτρέψει τη χρηστή διαχείριση του νερού με πολλαπλά οφέλη για τους συνδημότες μας. Συγκεκριμένα, το Σύστημα Τηλεμετρίας μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο των δεξαμενών και γενικότερα της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης, εντοπίζοντας εγκαίρως και σε πραγματικό χρόνο διαρροές και βλάβες στο δίκτυο, στις οποίες θα μπορούμε να επεμβαίνουμε άμεσα και αποτελεσματικά για την αποκατάστασή τους, βελτιώνοντας έτσι τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Από την πρώτη θητεία μας έχουμε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ύδρευση, καθώς έχουμε υλοποιήσει και σχεδιάσει σημαντικά έργα αντικατάστασης και επέκτασης του δικτύου ύδρευσης και αντικατάστασης δεξαμενών, μειώνοντας στο ελάχιστο τα προβλήματα της υδροδότησης», σχολίασε σχετικά ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.