HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για σύγκρουση Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, διαμηνύει ότι η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θ...



Το Κρεμλίνο από την πλευρά του, διαμηνύει ότι η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα καταστεί αναπόφευκτη εάν τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
“Το ίδιο το γεγονός ότι συζητείται η δυνατότητα αποστολής ορισμένων τμημάτων στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ είναι ένα πολύ σημαντικό νέο στοιχείο“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις παρατηρήσεις του Μακρόν.
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τους κινδύνους σε περίπτωση που τα μέλη του ΝΑΤΟ στείλουν τα στρατεύματά τους να πολεμήσουν στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε: «Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να μιλήσουμε όχι για την πιθανότητα, αλλά για το αναπόφευκτο (μιας άμεσης σύγκρουσης)».
Ο Πεσκόφ είπε μάλιστα στη συνέχεια ότι η Δύση θα πρέπει να αναρωτηθεί εάν ένα τέτοιο σενάριο είναι προς το συμφέρον των χωρών και των λαών τους.
Ακόμη και η συζήτηση για μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ – ένας ψυχροπολεμικός εφιάλτης τόσο για τους ηγέτες αλλά κυρίως για τους λαούς – δείχνει τους κινδύνους κλιμάκωσης.
Άλλωστε, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες – η μεγάλη δύναμη πίσω από το ΝΑΤΟ – διαθέτουν τα μεγαλύτερα οπλοστάσια πυρηνικών όπλων στον κόσμο, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για αποστολή στρατευμάτων μάχης στην Ουκρανία
Το ΝΑΤΟ «δεν έχει κανένα σχέδιο» να στείλει στρατεύματα μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Συμμαχίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την επομένη δηλώσεων του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
«Το ΝΑΤΟ και οι Σύμμαχοι παρέχουν άνευ προηγουμένου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Το κάνουμε από το 2014 και συνεχίζουμε να το κάνουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή. Αλλά δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για νατοϊκά στρατεύματα μάχης στο ουκρανικό έδαφος», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.
Χθες βράδυ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία στο μέλλον δεν μπορεί να «αποκλειστεί».
Το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι θα είναι αναπόφευκτη η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, αν χώρες μέλη της Συμμαχίας στείλουν στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.