HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παύλος Σατολιάς στην συνάντηση με το Πρωθυπουργό: Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο για το αύριο της ελληνικής γεωργίας

Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ώρα που όλα τα βλέμματ...



Ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προεδρείου της ΕΘ.Ε.Α.Σ. με τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την ώρα που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις κινητοποιήσεις των Ελλήνων και Ευρωπαίων αγροτών, η κυβέρνηση κάλεσε σε διάλογο την ΕΘ.Ε.Α.Σ., καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για την εξομάλυνση της έντασης στη χώρα.
Η ΕΘ.Ε.Α.Σ. παρουσία του Προέδρου της, κ. Παύλου Σατολιά, καθώς και των Αντιπροέδρων, κ. Ανδρέα Δημητρίου και κ. Χρήστου Γιαννακάκη, του Γενικού Γραμματέα, κ. Θωμά Κουτσουπιά και της Ταμία, κας. Διαμάντως Κρητικού, έθεσε επί τάπητος επεξεργασμένα αιτήματα που είχαν συγκεντρωθεί, ύστερα από συνεχείς συναντήσεις με τα μέλη της Οργάνωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ΕΘΕΑΣΟ κ. Σατολιάς, ξεκινώντας τη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό έκανε μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και τους σκοπούς, που πρεσβεύει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΘΕΑΣ, αναφέροντας ότι η ανάγκη ενός επικεφαλής συντονιστικού οργάνου των Συνεταιρισμών, οδήγησε την κυβέρνηση στη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου φορέα εκπροσώπησης των συνεταιρισμών και των αγροτών – την ΕΘΕΑΣ. Ο πρωτογενής τομέας και ο Συνεργατισμός θα πρέπει να είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και προσωπική επιδίωξη του πρωθυπουργού, για ισχυρή και ανεπτυγμένη συνεταιριστική οικονομία. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί και σωρευθεί απαιτούν, τόσο άμεση εφαρμογή: α) βραχυπρόθεσμων μέτρων, όσο και β) μεσοπρόθεσμων, για την αύξηση της ανθεκτικότητας και της εξασφάλισης της παραγωγικής δραστηριότητας από τους αγρότες και τους Συνεταιρισμούς.
«Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του πρωτογενούς Τομέα με τον Συνεργατισμό είναι αναγκαίος για την προώθηση ισχυρών αποτελεσμάτων ανάπτυξης στην ύπαιθρο. Θεωρούμε ότι για να επιτευχθεί ο οικονομικός μετασχηματισμός της χώρας μέσα και από την ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, χρειάζεται ισχυρό και ανεπτυγμένο συνεταιριστικό κίνημα που είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο για τον έλεγχο της ακρίβειας των τροφίμων. Χωρίς ισχυρούς συνεταιρισμούς θα έχουμε σπιράλ της ακρίβειας με χαμηλή τιμή στον παραγωγό, αρκετά χρήματα χαμένα σε ενδιάμεσους και στο τέλος, ακρίβεια στο ράφι για τους καταναλωτές και τη διαιώνιση της αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής ψαλίδας τιμών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ..

Τέλος, ο κ. Σατολιάς δήλωσε «κουβεντιάσαμε πολλή ώρα με τον πρωθυπουργό, σε ευνοϊκό κλίμα διαλόγου και συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο πώς από δω και πέρα θα μπορέσουμε να δούμε και το αύριο της ελληνικής γεωργίας, τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα χρειαστούν. Οι συνεταιρισμοί έπαιξαν και παίζουν καθοριστικό ρόλο. Μόνο με την παρουσία ισχυρών συνεταιρισμών, θα έχουμε ένα εγγυημένο εισόδημα για τον παραγωγό και πρέπει αποκλειστικά να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Να συζητάμε διαρθρωτικές αλλαγές και θεσμικά μέτρα. Πρέπει να αναπτυχθεί ο ελληνικός πρωτογενής τομέας ισόρροπα και μέσα σ’ αυτή την ανάπτυξη ο πρωθυπουργός συμφώνησε ότι πρωτεύοντα ρόλο πρέπει να παίξει ο συνεργατισμός.
Εν κατακλείδι, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την ΕΘ.Ε.Α.Σ. ως το μοναδικό θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των συνεταιρισμών και τόνισε ότι από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται σε συνεχή διάλογο και επαφή για την άμεση διευθέτηση όλων των θεμάτων που προκύπτουν στον πρωτογενή τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.