HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δίκη για το Μάτι: “Καταπέλτης” ο Εισαγγελέας κατά των ηγεσιών Πυροσβεστικής και Συντονιστικού Κέντρο

Παραλείψεις και λάθη κατά την πυρκαγιά στο Μάτι εντόπισε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο τό...

Παραλείψεις και λάθη κατά την πυρκαγιά στο Μάτι εντόπισε ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο να κηρυχθεί ένοχος ο τότε υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος διότι δεν κινητοποίησε τα πλοιάρια της πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να πνιγούν 9 άνθρωποι, ενώ ζήτησε την ενοχή και του τότε αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος Σωτήρη Τερζουδη και του πρώην διοικητή ΕΣΚΕ Ιωάννη Φωστιέρη για το σκέλος που αφορά στην αξιοποίηση των εναέριων μέσων.
«Αποδεικνύεται ότι όταν στις 19.00 ήρθε η πληροφορία για ανθρώπους στη θάλασσα, δε δόθηκε εντολή από τον Βασίλη Ματθαιόπουλο για να σπεύσουν πλοιάρια της πυροσβεστικής, τα οποία αποδείχτηκε πως ήταν μάχιμα και έτοιμα να συνδράμουν. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο στη θάλασσα από τη φωτιά, υπήρξαν άνθρωποι που πνίγηκαν και υπήρξαν και άνθρωποι που περισυνελέγησαν πολλές ώρες μετά. Το ΕΣΚΕ γνώριζε την ύπαρξη ανθρώπων στη θάλασσα, τα πλοία ήταν διαθέσιμα και επανδρωμένα» είπε ο εισαγγελέας και πρόσθεσε:
«Η μη κινητοποίηση συνέβαλε στην πρόκληση των θανάτων των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Ως παράλειψη θα πρέπει να καταλογιστεί στον Βασίλη Ματθαιόπουλο και θα ζητήσω την ενοχή του για το σκέλος αυτό της κατηγορίας, ενώ θα ζητήσω να κηρυχθούν αθώοι οι Τερζούδης και Φωστιέρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.