HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΕΘΕΑΣ: Συνάντηση με την υφυπουργό Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Σδούκου – Στο επίκεντρο οι ανάγκες των Συνεταιρισμών σε ΑΠΕ

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν σχετικού αιτήματος, το μεσημέρι της Πέμπτ...



Σε συνέχεια της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν σχετικού αιτήματος, το μεσημέρι της Πέμπτης (22/02) το Προεδρείο της ΕΘ.Ε.Α.Σ. πραγματοποίησε συνάντηση με την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα. Αλεξάνδρα Σδούκου με θέμα τις ανάγκες των Αγροτικών Συνεταιρισμών σε εγκαταστάσεις ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, από πλευράς της ΕΘ.Ε.Α.Σ. έδωσαν το παρών, ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς, ο Γεν. Γραμματέας, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, η Ταμίας, κα. Διαμάντω Κρητικού και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με την κα. Σδούκου από την ΕΘ.Ε.Α.Σ. τέθηκαν τα κάτωθι σημεία:
  1. Πρόσβαση των Αγροτικών Συνεταιρισμών στις διαδικασίες εγκατάστασης ΑΠΕ με ενίσχυση, όπως στις επιχειρήσεις για τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. πρότεινε στο νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση ΑΠΕ ύψους 160 εκατ. € που θα εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για τη μεταποίηση και τη βιομηχανία, να περιληφθούν 25-30 εκατ. € για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, οι οποίοι έχουν δηλώσει τις ανάγκες τους προς την ΕΘ.Ε.Α.Σ. για περίπου 50 MW, με αυτοτελές και ανεξάρτητο πρόγραμμα.
  2. Να διευκολυνθούν οι αγρότες για την εγκατάσταση ΑΠΕ μέχρι 50 KW, με βάση τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για συνολική ισχύ 1.350 KW. Η διευκόλυνση θα αφορά ενίσχυση, άμεση προτεραιότητα σύνδεσης στο Δίκτυο, καθώς και απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης για να μην υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του μέτρου. Αυτό θα αποτελέσει μια σταθερή διαδικασία μείωσης του κόστους παραγωγής.
  3. Αναφορικά με το πρόγραμμα PPA’s που έχει ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προτάθηκε από πλευράς της ΕΘ.Ε.Α.Σ. να χορηγηθεί Οριστική Προσφορά Σύνδεσης (ΟΠΣ) από τον ΑΔΜΗΕ για έργα ΑΠΕ ισχύος 150 MW, για τα οποία οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί έχουν υποβάλει πλήρες αίτημα.
  4. Επιπλέον, έγινε ειδική αναφορά προς την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να “τρέξουν” οι διαδικασίες, ώστε να αποπληρωθούν οι επιδοτήσεις σε όσους επένδυσαν στο προηγούμενο μέτρο των 10,8 KW για το οποίο δεν έχει γίνει καμία πληρωμή για την κρατική συμμετοχή.
Για τα ανωτέρω ζητήματα, θα επανέλθουμε με λεπτομερή ενημέρωση.
Στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης των Αγροτικών Συνεταιρισμών, να αναφέρουμε πως η ΕΘ.Ε.Α.Σ. προβαίνει σε συνεχείς παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της εκτίναξης του κόστους παραγωγής με τις ΑΠΕ να αποτελούν σημαντικό παράγοντα για τη διαχείριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.