HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Χορήγηση αδειών χρήσης κοινοχρήστων χώρων έτους 2024 για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων & εμπορευμάτων

Καλούνται οι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφενείων, ψησταριών, Snack-Bar, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και οι λοιποί επαγγ...



Καλούνται οι επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφενείων, ψησταριών, Snack-Bar, ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και οι λοιποί επαγγελματίες που προτίθενται να κάνουν χρήση των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων, να υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου – Τμήμα Εσόδων, το αργότερο έως την Παρασκευή 15/03/2023.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων θα πρέπει να συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στα άρθρα 8.1 (Ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων) και 9.3 (Τοποθέτηση εμπορευμάτων) του Κανονισμού Χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Καλαβρύτων που εγκρίθηκε με την υπ΄αριθμ. 62/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΨΒΤΓΩΕ9-ΡΥΝ), και ειδικότερα:
1. Αίτηση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου, υπογεγραμμένη από το νόμιμο εκπρόσωπο τη επιχείρησης.
2. Αντίγραφο Αδείας Ίδρυσης & Λειτουργίας του καταστήματος ή γνωστοποίηση σε ισχύ.
3. Απόδειξη Ταμειακής Μηχανής - Εκτύπωση από το taxisnet όπου αναφέρεται το ΑΦΜ, η επωνυμία και οι δραστηριότητες της επιχείρησης.
4. Σχεδιάγραμμα (περίγραμμα, διαστάσεις και επιφάνεια σε τ.μ. του χώρου) με αποτύπωση της θέσης του καταστήματος, το πλάτος της πρόσοψης, τη θέση και τις διαστάσεις της προτεινόμενης κατάληψης, χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών κινητών στοιχείων εξοπλισμού.
Σημείωση: Τα ανωτέρω (2),(3),(4) δικαιολογητικά υποβάλλονται συνημμένα της αιτήσεως στην περίπτωση που η άδεια χρήσεως κοινοχρήστου χώρου εκδίδεται για πρώτη φορά και στις περιπτώσεις: (α) μεταβολής του αιτούμενου προς παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου και (β) των στοιχείων της επιχείρησης. Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που τυχόν δεν έχουν καταθέσει το έτος 2023 σχεδιάγραμμα του χώρου που αιτούνται προς παραχώρηση χρήσης, θα πρέπει να το προσκομίσουν συνημμένα στην αίτησή τους για το έτος 2024.
Προϋπόθεση για την χορήγηση της αδείας χρήσης κοινόχρηστου χώρου είναι η πλήρης εξόφληση των αναλογούντων τελών χρήσης έτους 2024, όπως αυτά προσδιορίστηκαν με την υπ΄αριθμ. 229/2023 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ:94ΤΛΩΕ9-ΚΞΕ) και η ύπαρξη δημοτικής ενημερότητας (Μη ύπαρξη βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων στο Δήμο Καλαβρύτων με εξαίρεση την περίπτωση εκκρεμοδικίας ή διακανονισμού καταβολής αυτών σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία).
Όσον αφορά τους περιορισμούς, τους όρους και τις λειτουργικές προϋποθέσεις παραχώρησης χρήσης και συναφών λειτουργικών - διακοσμητικών στοιχείων κοινοχρήστου χώρου ισχύουν τα αναφερόμενα στα άρθρα 4 - 7 του Κανονισμού.
Ειδικότερα, απαγορεύεται η τοποθέτηση σταθερών κατασκευών στον παραχωρούμενο προς χρήση κοινόχρηστο χώρο ενώ για την ανάπτυξη λοιπών κινητών κατασκευών (Σύστημα σκίασης, καλλωπιστικός φωτισμός και διακόσμηση με καλλωπιστικά φυτά κ.λ.π.) απαιτείται η προηγούμενη έγκριση της αρμόδιας, κατά περίπτωση Υπηρεσίας (Τεχνική Υπηρεσία - Υπηρεσία Περιβάλλοντος) του Δήμου.
Σε περίπτωση που, μετά από την αυτοψία της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, διαπιστωθεί χρήση κοινοχρήστου χώρου χωρίς προηγούμενη άδεια ή υπέρβαση της επιφάνειας κάλυψης του κοινόχρηστου χώρου που έχει παραχωρηθεί προς χρήση, η χρήση θεωρείται αυθαίρετη και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες, από το Νόμο και το άρθρο 19 του Κανονισμού, κυρώσεις.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων σας και για την συνεργασία σας στην εφαρμογή των προβλέψεων του Κανονισμού, όσον αφορά στην διαδικασία παραχώρησης αδείας χρήσης των κοινόχρηστων χώρων και την διατήρηση της κατάσταση αυτών, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Κανονισμού.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Γραφείο Εσόδων του Δήμου στα τηλέφωνα 2692360420 (Παπασταθόπουλος Ι.) και 2692360421 (Τσεντούρος Π.) και στο Ε-mail: esoda1@kalavrita.gr.
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΜΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.