HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων: Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων φοιτητών μαθητών

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο προωθούμενο κυβερνητικό σχέδ...



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, με ομόφωνη απόφασή του, εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο προωθούμενο κυβερνητικό σχέδιο νόμου με τον ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο “Ελεύθερο πανεπιστήμιο”, «μη κερδοσκοπικό» .
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των χιλιάδων φοιτητών μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο.
• Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή των δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό.
• Με την ίδρυση των ιδιωτικών “πανεπιστημίων”, μόνο όσοι έχουν χρήματα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση: «πληρώνεις; παίρνεις πτυχίο». Ως αποτέλεσμα θα υποβιβαστούν όλα τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων.
• Θα μετατραπούν τα κάθε είδους κολέγια σε “πανεπιστήμια”, παρότι δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις επιστημονικές προδιαγραφές των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν συνθήκες για να γίνουν τα δημόσια πανεπιστήμια εκείνα που θα δίνουν τη σφραγίδα ποιότητας σε ξένα ιδιωτικά ιδρύματα μέσω συμπράξεων.
• Βαφτίζονται τα ιδιωτικά “πανεπιστήμια” μη κερδοσκοπικά, ενώ αποτελούν ξεκάθαρα ένα πεδίο κεδροσκοπίας επιχειρηματιών.
• Βαπτίζονται “ελεύθερα” ενώ στην πραγματικότητα, σε αυτά βασιλεύει η ανελευθερία, το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, η αναγκαστική σιωπή των διδασκόντων. Καμιά διδασκαλία και καμιά έρευνα δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες.
• Κρατούνται τα δημόσια πανεπιστήμια στη μιζέρια, με έναν προϋπολογισμό μνημονιακό, στο 1/3 εκείνων που υπήρχαν πριν τα μνημόνια, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, χωρίς υποδομές.
Η χώρα μας είναι η τελευταία στην ΕΕ ως προς τις δαπάνες για την παιδεία.
Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για εμάς και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο τη δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.
Η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Απαιτούμε:
• Απόσυρση του αντιδραστικού νομοσχεδίου.
• Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια – όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16.
• Καμιά σκέψη αναθεώρησης του άρθρου 16.
• Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές .
• Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων – πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα.
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών και των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια φοιτητών, μαθητών, πανεπιστημιακών και εργαζόμενων στα ΑΕΙ, που συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην προϊούσα εμπορευματοποίηση –ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου για αναβαθμισμένη, δημόσια δωρεάν ανώτατη παιδεία, υψηλού επιστημονικού επιπέδου σε όφελος της κοινωνίας και της νεολαίας.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.