HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ (15.2.2024) το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη ...



Νόμος του κράτους, με ευρεία συναίνεση αναμένεται να γίνει σήμερα το βράδυ (15.2.2024) το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τη διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής να κλείνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 
“Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση την οποία φέρνει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και έχει τη σφραγίδα της” απαντούν με νόημα κυβερνητικά στελέχη στην κριτική που ασκείται στη “γαλάζια” παράταξη για τις ενστάσεις στο εσωτερικό της, οι οποίες θα εκφραστούν είτε με την επιλογή της αποχής, είτε με καταψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στη Βουλή. 
Η αριθμητική των διαφωνούντων στη Ν.Δ. Σε Πειραιώς και Μαξίμου, υπάρχει η αισιοδοξία ότι οι θετικές ψήφοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. τελικά θα κυμανθούν από 100 έως 110. Με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά – ο οποίος θα λάβει το λόγο στην Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα – δημόσια την πρόθεση τους να καταψηφίσουν έχουν εκφράσει και οι: Μίλτος Χρυσομάλλης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Θανάσης Δαβάκης, Θεόδωρος Καράογλου, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Ανδριανός, Κώστας Βλάσης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Άννα Καραμανλή, Φωτεινή Αραμπατζή, Κώστας Γκιουλέκας, Βασίλης Γιόγιακας, Δημήτρης Κούβελας, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος και Θεόφιλος Λεονταρίδης.
Στην ομιλία του στην Ολομέλεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στραμμένο και στο εσωτερικό του κόμματος του, αναμένεται να τονίσει ότι η Ν.Δ. κάνει πράξη μία προεκλογική της δέσμευση, με την οποία επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών και η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν.
“Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, δεν αφαιρεί δικαιώματα στους πολλούς” είναι η θέση του πρωθυπουργού, ο οποίος αναμένεται να διαμηνύσει και στην Εκκλησία που αντιδρά, ότι ένα θέμα ισότητας δεν προσφέρεται για διχασμό και ότι και παρελθοντικές διαφωνίες δεν έβλαψαν τις σχέσεις των δύο πλευρών, Πολιτείας και Εκκλησίας.
Καταψηφίζουν τέσσερα κόμματα
Κάθετα κατά τάχθηκαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη, με τα δύο τελευταία κόμματα από κοινού, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν καταθέσει αιτήματα για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.
Από τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές, οι Κωνσταντίνος Φλώρος και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που προέρχονται από τους Σπαρτιάτες, έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν.

από: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.