HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Μεγάλη Πανελλήνια Διάκριση - Οι μαθητές έφτιαξαν εκκολαπτήριο με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Συγχαρητήρια στους 9 δημιουργικούς μαθητές του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείο Πάου για τη σημαντική διάκρισή τους στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμ...



Συγχαρητήρια στους 9 δημιουργικούς μαθητές του μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείο Πάου για τη σημαντική διάκρισή τους στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Ο 6ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της τεχνολογίας και να μάθουν να εργάζονται σε συνεργατικά και ψηφιακά προγράμματα. Επιπλέον, η συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό συμβάλλει στη δημιουργία ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων που μπορούν να διαδοθούν και να αξιοποιηθούν και από άλλα σχολεία στη χώρα μας.
Με τη συγκεκριμένη διάκριση, το Δημοτικό Σχολείο Πάου αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στην εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση και αποτελεί παράδειγμα και για άλλα σχολεία που επιθυμούν να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους μαθητές τους. Η ιδέα των μαθητών του σχολείου, που δημιούργησαν την ομάδα «Eggers Team», επικεντρώνεται στον μετασχηματισμό μιας απλής μηχανής εκκόλαψης αυγών σε μια αυτοματοποιημένη μηχανή με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει πλεονεκτήματα όπως: η αυτοματοποίηση της εκκόλαψης, η παρακολούθηση της υγείας των αυγών, η ρύθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών (θερμοκρασία - υγρασία), οι προβλέψεις παραγωγής, η εξοικονόμηση ενέργειας και η δυνατότητα συνδεσιμότητας και παρακολούθησης από απόσταση. Το έργο προβλέπει, επίσης, εκπαιδευτικούς στόχους, περιλαμβάνοντας την κατανόηση της τεχνητής νοημοσύνης, της λειτουργίας της μηχανής εκκόλαψης, και του τρόπου μετασχηματισμού της σε αυτοματοποιημένη μηχανή. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν την κριτική τους σκέψη, να συνεργαστούν και να προτείνουν τρόπους βελτίωσης και εφαρμογής της τεχνολογίας σε πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητά τους.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Σχολείο Πάου αποτελεί το μοναδικό δημοτικό σχολείο στον νομό Αχαΐας που κατάφερε να διακριθεί και να περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού λαμβάνοντας και την αντίστοιχη επιχορήγηση του Ιδρύματος Ωνάση για την υλοποίηση του έργου. Η συμμετοχή και η επιτυχία των 9 μαθητών αυτού του μικρού και απομονωμένου δημοτικού σχολείου στον διαγωνισμό αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα προς την κατεύθυνση της διαρκούς ανάπτυξης της γνώσης και της δημιουργικότητας σε μια κοινωνία που εξελίσσεται.

Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.