HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ: Ανάγκη πρόληψης και εργασιών

Να επανεξεταστεί το ζήτημα ασφαλείας μετά το νέο συμβάν που προκάλεσε χθες Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στον Οδοντωτό, η ισχυρή νεροποντή, με απο...



Να επανεξεταστεί το ζήτημα ασφαλείας μετά το νέο συμβάν που προκάλεσε χθες Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στον Οδοντωτό, η ισχυρή νεροποντή, με αποτέλεσμα 90 επιβάτες, κυρίως μαθητές να παραμείνουν στα βαγόνια για περισσότερο από 2 ώρες , καθώς λόγω πτώσης φερτών υλικών εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στο 2 και το 4 χιλιόμετρο από Διακοπτό. Η πτώση φερτών υλικών μπορεί στην συγκεκριμένη περίπτωση να μην ήταν σε πολύ μεγάλη ποσότητα, όμως αυτό δεν το διασφαλίσει κανένας, λαμβάνοντας υπόψη και τα πρόσφατα περιστατικά, στα ίδια σημεία με πολύ περισσότερες καταπτώσεις, αιτία της πυρκαγιάς του Αυγούστου στην περιοχή. Αυτό που πρέπει να επανεξεταστεί και να εφαρμοστεί, είναι η διακοπή των δρομολογίων σε περιπτώσεις προειδοποίησης έντονων φαινομένων όπως και χθες και να ξεκινήσουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες προστασίας του φαραγγιού. Να σημειωθεί οτι προχθές είχαν εκδοθεί έκτακτες ειδοποιήσεις για έντονα φαινόμενα από την ΕΜΥ και την Πολιτική προστασία. 


Στα θετικά, η άμεση κινητοποίηση Περιφέρειας, Δήμου Καλαβρύτων και Δήμου Αιγιαλείας, με συνεργεία που ήταν ήδη στο σημείο να καθαρίζουν την γραμμή. Αρχικά είχε δοθεί εντολή γαι την μεταφορά των επιβατών με λεωφορεία, αυτό όμως ήταν αδύνατον αφού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν. Έτσι σε συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωκίονα Ζαΐμη, του αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας Δημήτρη Φιλιππάτου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων Βασίλη Χριστόπουλου, αλλά και της Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, αποφασίστηκε ο άμεσος καθαρισμός της γραμμής για να επιστρέψη συρμός και επιβάτες με ασφάλεια στο Διακοπτό, όπως και έγινε, κι έτσι, μετά από περίπου δυο ώρες η γραμμή του Οδοντωτού καθαρίστηκε από τα φερτά υλικά.

Να σημειώσουμε οτι από σήμερα Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια του Οδοντωτού εκτελούνται κανονικά. 


Κατολισθήσεις στην Πούντας - Καλαβρύτων
Να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 12 είχαμε κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Πούντας-Καλαβρύτων στο 15ο χλμ. από Καλάβρυτα κοντά στο τούνελ, και στο 18ο χιλιόμετρο, όμως με την παρέμβαση συνεργειών καθαρίστηκε και δόθηκε πάλι στην κυκλοφορία.


Ζαϊμης: προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε σκληρά το επόμενο διάστημα
«Είμαστε κοντά σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται για την ασφάλεια των πολιτών προκειμένου  να λύνονται γρήγορα και χωρίς περαιτέρω κινδύνους τα ζητήματα που παρουσιάζονται. Ωστόσο, προτεραιότητά μας είναι η πρόληψη και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε σκληρά το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Αναγνωστοπούλου: Διαπιστώνουμε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της ιστορικής σιδηροδρομικής διαδρομής από τον κρατικό μηχανισμό
Για το θέμα έκανε παρέμβαση και η βουλευτής Αχαΐας της «Νέας Αριστεράς», Σία Αναγνωστόπουλου, η οποία μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την αδιαφορία και την εγκατάλειψη της ιστορικής σιδηροδρομικής διαδρομής από τον κρατικό μηχανισμό. Οποια αιτήματα και να έχουν γίνει για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Οδοντωτού έχουν πέσει στο κενό. Ο κυβερνητικός μηχανισμός οφείλει, έστω και την ύστατη στιγμή, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα αλλά και με ασφάλεια ο Οδοντωτός».
Μετά το χθεσινό συμβάν, προσωρινά ο Οδοντωτός έκλεισε, προκείμενου να γίνει πλήρης καθαρισμός σε όλα τα σημεία της γραμμής.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα θα γίνουν από τον ΟΣΕ έλεγχος και δοκιμαστικό δρομολόγιο, το οποίο εφόσον δεν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ίσως από αύριο θα έχουμε «πράσινο» για επανέναρξη δρομολογίων.

ΚΚΕ: Εδώ ναι τώρα μέτρα για τον Οδοντωτό
Το ΚΚΕ Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα του Οδοντωτού και τις κατολισθήσεις αναφέροντας:
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ»
Σήμερα, 90 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο δρομολόγιο του «Οδοντωτού» Διακοφτό-Καλαβρύτα, στις «συμπληγάδες πέτρες» των ανύπαρκτων μέτρων συντήρησης και των διαπιστευμένων και χιλιοειπωμένων ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας.
Ένα χρόνο μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, επιβεβαιώνεται με επικίνδυνο τρόπο ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τις ζωές μας.
Σε μία περιοχή, όπου κυβέρνηση και περιφέρεια δίνουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την τουριστική ανάπτυξη, τα αναγκαία έργα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων, είναι ανύπαρκτα και μπαίνουν στο ζύγι «κόστους-οφέλους».
Απαιτούμε άμεσα από την Περιφέρεια και την κυβέρνηση να πάρουν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη λειτουργία του «Οδοντωτού» για το δρομολόγιο Διακοφτό-Καλάβρυτα με ασφάλεια για τους επιβάτες και το προσωπικό που εργάζονται σε αυτό.
Καλούμε το λαό, του εργαζόμενους της περιοχής μας, μπροστά και στην απεργία της Τετάρτης 28 Φλεβάρη να διεκδικήσουν μέτρα για την προστασία της ζωής μας, κόντρα στη λογική του «πάμε κι όπου βγει», κόντρα στην πολιτική που έχει τσακίσει τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των παιδιών μας. Όλοι στους δρομους, όλοι στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.