HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων συμπαρίσταται στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάνθηκε τα εξής: Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινη...



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, με ομόφωνη απόφασή του, αποφάνθηκε τα εξής:
Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη, που αποδεικνύουν ότι κοινή ρίζα των προβλημάτων είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική και στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» της Ε.Ε.
Μας αφορά όλες και όλους, γιατί ενώ οι αγρότες πουλάνε τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, οι μεσάζοντες και τα σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν και τα νοικοκυριά είναι σε απόγνωση που πλήττονται από την ακρίβεια.
Η αγροτική πολιτική χρειάζεται σχεδιασμό με βάση τις ανάγκες της εργαζόμενης κοινωνίας για ασφαλή, ποιοτικά και φθηνά τρόφιμα, ταυτόχρονα με την προστασία του περιβάλλοντος και άμεση αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους και γενικότερα στους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα, που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και να συνεχίσουν να παράγουν.
Τους καλούμε συλλογικά και συντασσόμενοι με τους υπόλοιπους αγρότες σε όλη την Ελλάδα, να παλέψουν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων για:
● Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για προϊόντα που έχουν πληγεί από καιρικές συνθήκες, από ασθένειες κ. α.
● Μείωση του κόστους παραγωγής .
● Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως τους εφοπλιστές. Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7λεπτα/kWh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας. Επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
● Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στην γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία.
● Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3000 ευρώ για κάθε παιδί.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.