HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Μαζική κινητοποίηση Μελισσοκόμων - Μεγάλη συμμετοχή των Καλαβρυτινών παραγωγών (ΦΩΤΟ)

Μαζική η κινητοποίηση των μελισσοκόμων Αχαΐας στην Πάτρα, οι οποίοι έκαναν εντυπωσιακή πορεία με δεκάδες οχήματα στο κέντρο της Αχαϊκής Πρωτ...



Μαζική η κινητοποίηση των μελισσοκόμων Αχαΐας στην Πάτρα, οι οποίοι έκαναν εντυπωσιακή πορεία με δεκάδες οχήματα στο κέντρο της Αχαϊκής Πρωτεύουσας με κατάληξη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να παραδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει και ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων με δεκάδες παραγωγούς. 
Τι διεκδικούν
Στα αιτήματα διεκδίκησης, μεταξύ άλλων αναφέρουν, την άμεση ενίσχυση για την σοβαρή απώλεια εισοδήματος λόγω μειωμένης παραγωγής, συνέπεια κλιματικής κρίσης, την μείωση του κόστους παραγωγής, ίσες ευκαιρίες στην χρηματοδότηση, στα σχέδια βελτίωσης, καθώς και ανταποδοτική της επικονίασης ενίσχυσης, αλλά και ειδικό πρόγραμμα στήριξης των μελισσοκόμων στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές (πυρκαγιές – πλημμύρες) του 2023 περιοχές.
Παράλληλα, ζητούν τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, μέτρα για τα προϊόντα κυψέλης με την επικαιροποίηση των χαρακτηριστικών των αμιγών ελληνικών μελιών, αλλά και μέτρα για τις ελληνοποιήσεις με πλήρη ιχνηλασιμότητα της πορείας του εισαγόμενου μελιού, ισοζυγίου μελιού για τους εμπόρους/τυποποιητές, μέτρα κατά της νοθείας και των παραπλανητικών ετικετών κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.