HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με αναμμένα τα τρακτέρ οι αγρότες - «Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα»

Η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στα 7 λεπτά για το αγροτικό ρεύμα, καθώ...



Η μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, η μείωση της τιμής της κιλοβατώρας στα 7 λεπτά για το αγροτικό ρεύμα, καθώς και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, είναι αιτήματα στα οποία δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.
Όπως διαμηνύουν, «Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης. Αυτά αποτελούν υπεκφυγή και κοροϊδία. Μένουμε στο δρόμο, παλεύουμε, διεκδικούμε:
— Μείωση του κόστους παραγωγής με μέτρα όπως: Θεσμοθέτηση αγροτικού αφορολόγητου
πετρελαίου, πλαφόν 7 λεπτά/KWh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
— Να μην εφαρμοστεί και να επαναδιαπραγματευτεί η Νέα ΚΑΠ.
— Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
— Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι
«ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
— Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να έχουν εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες τους.
— Εργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας».

Παράλληλα, δηλώνουν πως ανάλογα με τις απαντήσεις και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα εξαρτηθεί η πορεία των κινητοποιήσεών τους. Ωστόσο είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα τους και μέσω των γενικών συνελεύσεων θα αποφασίσουν για το ποια μορφή θα πάρει η κλιμάκωση, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και την κάθοδό τους με τα τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.
Η κυβέρνηση επιθυμεί να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι δεδομένα», σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να ενισχύονται περισσότερο ομάδες με «όπλο» τη δυνατότητα τους να διαδηλώνουν ηχηρά, εις βάρος άλλων ομάδων που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα».
«Θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού, για να μειώσουμε τους παράγοντες κόστους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής», τόνισε.
Η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να δοθεί νωρίτερα η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο ή μέρος αυτής, στους αγρότες και όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός θα υπάρξει επιστροφή 82 εκατ. ευρώ από την κατάργηση του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024.
Επίσης, έχει γνωστοποιήσει ότι η κυβέρνηση θα δώσει επιπλέον στήριξη στους αγρότες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ντάνιελ» μέσω της μείωσης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.