HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ - Συμμετοχή στην Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου - Η Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου, ...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου, όλων των εργαζομένων, στην 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καθώς και 10αδων Ομοσπονδιών, Σωματείων και Εργατικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, «Τα ΚΕΡΔΗ τους ή οι ΖΩΕΣ μας»
28 Φλεβάρη, απεργούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, νεκρώνουμε όλα τα γραφεία του Δήμου και στις τέσσερις δημοτικές του ενότητες και όλα τα συνεργεία των εργατοτεχνικών υπηρεσιών.
Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε να μπει τέρμα στη πολιτική που υποτιμά τη ζωή των εργαζομένων, που πετσοκόβει μισθούς και δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, υποβαθμίζοντας τη λειτουργία τους με την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση.
Η κατάστασή μας, δυσκολεύει κάθε μέρα. Η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Πληρώνουμε τις πράσινες μπίζνες τους, τις έξυπνες και τις χαζές βόμβες τους, που ανάβουν μεγάλους πολέμους δίπλα μας, για να μοιράσουν τις αγορές, τους αγωγούς και τους διαδρόμους μεταφοράς, τη φρίκη του πολέμου που οι λαοί εκεί πληρώνουν με το αίμα τους. Πληρώνουμε τα χρέη τους, που τα μετατρέπουν σε δημόσιο χρέος και πρέπει να τα αποπληρώσουμε όλα, για να πάρουν και άλλα δάνεια για να επιδοτήσουν πάλι τα κέρδη τους, με κάθε είδους ταμεία ανάκαμψης και να τα φορτωθούμε ξανά σα νέα χρέη.
Δεν έχουμε να πληρώσουμε, γιατί τα πάντα είναι πανάκριβα, γιατί οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2000 και σήμερα έχουμε 2024.
Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε:
Γιατί τώρα απαιτούνται αυξήσεις στους μισθούς μας. Τώρα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καταβροχθίζουν το εισόδημά μας. Την ίδια ώρα 500 μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στη χώρα είχαν πάνω από 25 δις κέρδη. Ειδικά στα τρόφιμα, στα σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, στη ναυτιλία.
Γιατί τώρα έχουμε ανάγκη για ρεύμα φτηνό, ποιοτική υγεία δημόσια και δωρεάν για όλους.
Γιατί την ώρα που βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουμε να στείλουμε τα παιδιά μας στα φροντιστήρια, στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ιδιωτικοποιεί τα Πανεπιστήμια.
Γιατί οι πλειστηριασμοί γενικεύονται και τα κοράκια των τραπεζών αβγατίζουν τα κέρδη τους.
Γιατί την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά και λείπουν κρίσιμες υποδομές στην παιδεία, στην πρόνοια, στις υπηρεσίες για πρόληψη και προστασία από φυσικές καταστροφές, η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, διαλέγουν να δίνουν 7 δις το χρόνο σε πολεμικές αποστολές και Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Γιατί το 2023 οι νεκροί εργάτες ξεπέρασαν τους 160, αριθμός ρεκόρ την στιγμή που καταγράφονται ασύλληπτα κέρδη.
Γιατί και οι δημοτικές αρχές, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία, την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.
Δεν θα συμβιβαστούμε με όλα αυτά που ζούμε και εκείνα που μας ετοιμάζουν!
Κανένας νόμος, καμιά κυβέρνηση δεν μας παραχώρησε ποτέ κανένα δικαίωμα.
Τα δίκια μας τα επιβάλαμε με το δικό μας νόμο, το νόμο της οργάνωσης της ταξικής πάλης.
Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:
Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.
Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική αξιολόγηση και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων ΔΕ και ΥΕ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
Κατάργηση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».
Να προσμετρηθεί η διετία 2016 -2017.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κανένας συμβασιούχος απολυμένος.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη περί υποχρεωτικών εφέσεων.
Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Καμία απόλυση ή μείωση παρεχόμενων υπηρεσιών με την ενσωμάτωση ΝΠΔΔ.
Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα. Μισθολογική αναγνώριση σύμβασης έργου (π.χ. Σχολικές καθαρίστριες, οικοδόμοι)
Πλήρη κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.
Επέκταση και χορήγηση χωρίς καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα.
Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα – Μείωση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Για να μην πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
5νθήμερο, 7ωρο, 35ωρο!
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Αχτσιόγλου.
Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και των άλλων αντιασφαλιστικών νόμων.
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.
Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι, προληπτικές εξετάσεις. Υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας.
28 Φλεβάρη όλοι στην απεργία.
(Ημέρα συμβολική, ημέρα μνήμης για τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας από το προδιαγεγραμμένο με αιτίες και ενόχους έγκλημα των Τεμπών. Το σύνθημα ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας, θα ακουστεί ξανά δυνατά σε ολόκληρη τη χώρα. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα και η πολιτική που ευθύνεται, για να βρουν δικαίωση οι 57 αδικοχαμένες ψυχές και οι οικογένειές τους).
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.