HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων: Πλήρης ταύτιση με Περιφέρεια, απορρίπτεται το σχέδιο για το νέο "δικαστικό χάρτη"

«Παράθυρο» για συζήτηση και εκτιμήσεις σχετικά με τον νέο ‘δικαστικό χάρτη’ άνοιξε τη Δευτέρα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού ...



«Παράθυρο» για συζήτηση και εκτιμήσεις σχετικά με τον νέο ‘δικαστικό χάρτη’ άνοιξε τη Δευτέρα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των Καλαβρύτων. Αφορμή ήταν η ενημέρωση που θέλησε να κάνει ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος σε σχέση με την προηγηθείσα έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου έγινε εκτεταμένη συζήτηση για παρέμβαση προς την Κυβέρνηση, προκειμένου κατοχυρωθεί η περιφερειακή δομή και αυτονομία της δικαιοσύνης ιδιαίτερα σε ορεινούς και απομακρυσμένους δήμους της Δυτικής Ελλάδας.
Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, το κλίμα στο Περιφερειακό ήταν σαφές, ομόθυμα οι παρατάξεις, Δικηγορικοί Σύλλογοι, δήμοι και δικαστικοί υπάλληλοι ζήτησαν να μείνουν ως έχουν τα Εφετεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία στη Δυτική Ελλάδα, με το σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας να μεταφέρεται ήδη από την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του Κalavryta News από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Χρήστο Παϊσιο, στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα.
Δεσμεύσεις για Ακράτα

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δεν έμεινε μόνο στην επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας και τις δηλώσεις των επικεφαλής, του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και των Σπύρου Σκιαδαρέση, Κώστα Καρπέτα αλλά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δυτικής Ελλάδας.
Αναφέρθηκε στις επαφές του δήμου με τον κ. Μπούγα ο οποίος κλήθηκε να δώσει διαβεβαιώσεις ότι, ακόμη και στην περίπτωση που προχωρήσουν οι αλλαγές του νέου ‘δικαστικού χάρτη’ θα διατηρηθεί ως περιφερειακό το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, θα δικάζει όλες τις υποθέσεις μονομελών και τριμελή αλλά και επίσης ότι θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία του τα Ειρηνοδικεία Καλαβρύτων και Ακράτας.
«Υπάλληλοι που υπηρετούν στη δομή του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων δεν αλλάζουν, ούτε μεταφέρονται αλλού. Παραμένουν στις θέσεις τους αν και η παρούσα αλλαγή μπορεί να είναι μια προδιαγραφή στο μέλλον για ευρύτερες αλλαγές. Προσωρινά παραμένει όμως μένει ως έχει η δομή…» σχολίασε ο δήμαρχος, με βάση τις προθέσεις που έχουν εκφραστεί κεντρικά.
"Κρατάμε μικρό καλάθι..."

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αθανάσιος Κανελλόπουλος ο οποίος είναι και νομικός, επεσήμανε ότι οι δεσμεύσεις του Υπουργείου μπορεί τελικά να μην ισχύσουν. Ο κ. Κανελλόπουλος έκανε αναφορά στο πιο δυσμενές σενάριο, επί του παρόντος, να παραμείνουν λιγότεροι υπάλληλοι και υποθέσεις στα Καλάβρυτα.
«Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι να έρθει στο Υπουργικό…» σχολίασε για το νέο ‘δικαστικό χάρτη’ ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ταυτίζεται πλήρως με τον δήμαρχο και την πλειοψηφία σε σχέση με τις αντιδράσεις που έχουν οριοθετηθεί σε σχέση με δυσμενείς αλλαγές. «Θα είμαστε ενωμένοι, ως δημοτικό συμβούλιο, ως Καλαβρυτινοί, το Πρωτοδικείο, για λόγους ιστορικούς αλλά κυρίως ουσιαστικούς, πρέπει να παραμείνει και να λειτουργήσει ως έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά στο σώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.