HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Νέες χιονοπτώσεις στον Χελμό - Στα λευκά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Νέες χιονοπτώσεις στον Χελμό και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από το βράδυ της Κυριακής 8 και τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2...



Νέες χιονοπτώσεις στον Χελμό και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων από το βράδυ της Κυριακής 8 και τα ξημερώματα της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2024. Ο χιονιάς προβλέπεται να συνεχιστεί και μέσα στην εβδομάδα με τον Χελμό να ετοιμάζεται για την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου. 
Δείτε φωτογραφίες της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2024





Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δύο κύματα ψύχους από την Ουκρανία θα φέρουν τις επόμενες μέρες τσουχτερό κρύο, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τoπικές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα Δευτέρα στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση, ενώ θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Η ψυχρή μεταβολή του καιρού θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή από την Τρίτη (9/1) το απόγευμα με τους βοριάδες να επιστρέφουν μετά από ημέρες στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο το βράδυ της Τρίτης οπότε αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν ακόμα και στην Πάρνηθα. Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη και θα παραμέινει σε χαμηλά επίπεδα τουλάχιστον έως την Κυριακή με αρνητικές θερμοκρασίες να αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά το διήμερο Τρίτης-Τετάρτης οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο κάτω από τα κανονικά επίπεδα με θυελλώδεις βοριάδες. Χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές αλλά την Τετάρτη εξασθένηση. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εκδηλωθούν πολλές βροχές και η Κρήτη, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 09-01-2024
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.
Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-01-2024
Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-01-2024
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-01-2024
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Κρήτη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από τα βόρεια.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.