HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παπαδόπουλος: Προσφυγή για το «χαράτσι» του τέλους ταφής και την περικοπή των ΚΑΠ στους Δήμους

Την άσκηση αίτησης αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνι...



Την άσκηση αίτησης αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των αποφάσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου για την παρακράτηση των ΚΑΠ με σκοπό την αναδρομική πληρωμή του τέλους ταφής των σύμμεικτων απορριμμάτων (υπόλειμμα) αποφάσισε ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος μετά και την σχετική εισήγηση και απόφαση της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος.
Η προσφυγή για αντισυνταγματική επιβολή του θα γίνει από την ΚΕΔΕ για λογαριασμό των δήμων ενώ και ο Δήμος Αιγιαλείας καλείται να λάβει σχετική απόφαση σήμερα, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα.
Στόχος του δημάρχου είναι να προστατέψει το συμφέρον του δήμου και την ζημία στον προϋπολογισμό μετά την έκδοση της πρώτης παρακράτησης από τους ΚΑΠ, σύμφωνα με την ετήσια κατανομή του υπουργείου.
Τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδος μιλούν για «χαράτσι» στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που μπαίνει σε εφαρμογή από τις αρχές του 2024, μετά από χρόνια αναστολή των πληρωμών.
Η πρώτη δόση της τακτικής επιχορήγησης για κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών δαπανών περικόπηκε για την απόδοση τους τέλους από τους υπόχρεους δήμους στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 38 του ν. 4819/2021 και αφορά το έτος 2022 και το α΄ εξάμηνο του 2023.
Ψήφιση Προϋπολογισμού
Με μοναδικό θέμα τον Προϋπολογισμό του Δήμου Καλαβρύτων οικονομικού έτους 2024 και της Στοχοθεσίας του Δήμου για το έτος 2024 συνεδριάζει σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, μεθαύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00. Νωρίτερα ο προϋπολογισμός θα πρέπει να περάσει και μέσα από την Δημοτική Επιτροπή. Η νέα Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων είναι από τις πρώτες που καταθέτει σχέδιο προϋπολογισμού προς ψήφιση το οποίο έχει ήδη λάβει την προέγκριση της Αποκεντρωμένης και περιλαμβάνει και το σχέδιο με τις συγχωνεύσεις προσωπικού και δομών των καταργούμενων κοινωφελών οργανισμών και νομικών προσώπων, του ΝΠΔΔ «Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός» Δήμου Καλαβρύτων και της ΔΗΚΕΚ «Σπήλαια Λιμνών – Καστριών».
Ήδη προχώρησε η κατάταξη του πρώην προσωπικού της ΔΗΚΕΚ και του ΝΠΔΔ στον οργανισμό του δήμου Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.