HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ - ΣΥΝΤΑΓΗ

της κας Μαρίας Τσάφου Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την βράζουμε. Στη συνέχεια αφού έχει πιεί αρκετά το νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι,...



της κας Μαρίας Τσάφου
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και την βράζουμε. Στη συνέχεια αφού έχει πιεί αρκετά το νερό προσθέτουμε λίγο αλάτι, λάδι και 2 φλυτζάνια καφέ ρύζι. Αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι πετιμέζι, 1κουτ. γλυκού γαρίφαλο, 1 ½ κανέλα,1 φλυτ τσαγιού σταφίδα μαύρη και 1 φλυτζ τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα. Ανακατεύουμε και αν είναι ζουμερό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά για να πιεί τα υγρά του.
ΦΥΛΛΟ: Νερό, αλάτι, αλεύρι μισό σκληρό μισό μαλακό, λάδι και λίγο ξύδι.
Κόβουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια, ανοίγουμε τα τρία πρώτα φύλλα μαζί, δηλαδή παίρνουμε το 1ο ζυμαράκι και το ανοίγουμε περίπου σε μέγεθος πιάτου, ρίχνουμε αρκετό σπορέλαιο και από πάνω αλεύρι. Από πάνω το 2ο σε μέγεθος πιάτου, πάλι σπορέλαιο, πάλι αλεύρι και από πάνω το 3ο μόνο με αλεύρι. Ανοίγουμε με τον πλάστη κανονικά και τα τρία μαζί. Αλείφουμε το ταψί, στρώνουμε τα φύλλα ρίχνουμε το μείγμα. Πάλι με την ίδια διαδικασία ανοίγουμε τα άλλα τρία φύλλα. Βρέχουμε με λάδι, νερό. Ψήνουμε στη θράκα. Όταν πάρει χρώμα από κάτω την αναποδογυρίζουμε στο πλαστήρι μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά. Μόλις ψηθεί έτσι όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε με πετιμέζι και μια κουταλιά μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.