HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με διαφορετικό σχήμα και ανανέωση στα πρόσωπα η νέα θητεία του Νεκτάριου Φαρμάκη

Προάγγελος των τελικών ανακοινώσεων σχετικά με τις επιλογές του Νεκτάριου Φαρμάκη για τη νέα θητεία σήμερα καθώς στις 3 το μεσημέρι συνεδρι...



Προάγγελος των τελικών ανακοινώσεων σχετικά με τις επιλογές του Νεκτάριου Φαρμάκη για τη νέα θητεία σήμερα καθώς στις 3 το μεσημέρι συνεδριάζει για πρώτη φορά το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος (προεδρεύων προσωρινά θα είναι ο πρώτος σε ψήφους στην μεγαλύτερη Π.Ε. της Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος) για να αναδείξει το νέου Προεδρείο, αλλά και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής από τις παρατάξεις που συγκροτούν το σώμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά στη συγκρότηση του νέου προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ.Φαρμάκης φαίνεται πως έχει καταλήξει στον Ναυπάκτιο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρήστο Παΐσιο.
Θα ακολουθήσει η εκλογή των οκτώ μελών της Περιφερειακής Επιτροπής (εννέα μέλη σύνολο με τον πρόεδρο που θα οριστεί και μπορεί να είναι είτε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, είτε κάποιος Αντιπεριφερειάρχης), εκ των οποίων τα πέντε εκλέγονται από την πλειοψηφία και τα τρία από τη μειοψηφία.
Αναβαθμίζονται Μπονάνος – Ζαΐμης
Όσον αφορά στις θέσεις των τριών χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, φαίνεται πως ο Χαράλαμπος Μπονάνος, Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας θα αναλάβει υψηλότερα καθήκοντα ως Αναπληρωτής Περιφερειάρχη ενώ τη θέση του στο διοικητήριο της Πανεπιστημίου θα λάβει ο Αντιπεριφερειάρχης Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.
Το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Υγείας που επίσης διατηρεί ο κ. Μπονάνος μάλλον θα περάσει στην Άννα Μαστοράκου, νεοεκλεγείσα σύμβουλο και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας.
Νέα πρόσωπα θα έχουμε επίσης στις Αντιπεριφέρειες Τουρισμού και στον τομέα Διοίκησης.
Οι νέες Αντιπεριφέρειες
Συζητείται ακόμη η σύσταση νέων Αντιπεριφερειών (κάποιες θέσεις θα είναι άμισθες) μεταξύ των οποίων θα είναι τα χαρτοφυλάκια Δημόσιας Υγείας, Πρωτογενούς Ανάπτυξης, Αθλητισμού, Πολιτικής Προστασίας και ΕΣΠΑ-Αγροδιατροφής.
Θεόδωρος Βασιλόπουλος και Γιαννόπουλος Βασίλειος από Ηλεία είναι νυν Αντιπεριφερειάρχες που διεκδικούν επίσης την παραμονή τους στο σχήμα, με τα χαρτοφυλάκια Αγροτικής Ανάπτυξης και Έργων.
Από την Αχαΐα θέσεις Αντιπεριφειάρχη, έμμισθες ή άμισθες φαίνεται να διεκδικούν οι Τάκης Αντωνόπουλος, Γεωργία Ντάτσικα, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος και Αριστείδης Τηλιγάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.