HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Καιρός: Μήνυμα του 112 σε Καλάβρυτα και σε όλη την Δυτική Ελλάδα

Μήνυμα του 112 έλαβαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/24) οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Κέρκυρας, για την επιδείνωση του...



Μήνυμα του 112 έλαβαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/24) οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Κέρκυρας, για την επιδείνωση του καιρού που αναμένεται τις επόμενες ώρες…
Συγκεκριμένα, το προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία έφτασε από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των Καλαβρύτων αλλά και και σε όλη την Αχαΐα, για ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους, στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (6/1/24) με φόντο την επιδείνωση του καιρού.


Μάλιστα σύμφωνα με το meteo, σε κάποιες περιοχές θα υπάρχουν χαλαζοπτώσεις ακόμα και ανεμοστρόβιλοι.
Οι μετεωρολόγοι περιμένουν την επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου (6.1.2024) με ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα. Αυτό αναφέρoυν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Συγκεκριμένα αναμένονται:
– Βροχές και καταιγίδες αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες γρήγορα έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (7/1/2024) θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός των νοτιότερων νησιωτικών τμημάτων.
Μάλιστα το επίπεδο βροχόπτωσης θα είναι κατηγορίας 4 και στη Δυτική Ελλάδα θα ξεπεράσουν τα 200 χιλιοστά, καθώς περιμένουμε σφοδρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.
– Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπου είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους (>2 εκ.) και ανεμοστρόβιλους.
– Σημαντικά ύψη βροχής στη Δυτική Ελλάδα, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν σε αρκετές περιοχές περισσότερα από 150-200 mm.
– Πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα ~1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).
– Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως 7-8 μποφόρ.
– Μεταφορά Σαχαριανής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.
Σύμφωνα με το meteo.gr το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).

Υπενθυμίζεται ότι έχει επικαιροποιηθεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το οποίο, προβλέπονται:
Κυριακή (7-1-2024)
α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και πιθανώς στη νότια Πελοπόννησο). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.
β) Στα πελάγη θα πνέουν άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και έως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το ανατολικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων απευθύνει εκ νέου η Πολιτική Προστασία, με αφορμή την πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού…


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.