HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Άνοιξε το Χιονοδρομικό με τον νέο αναβατήρα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων άνοιξε τις πύλες του με την λειτουργία του νέου αναβατήρα “Αχιλλέα”. Παράλληλα, παραδόθηκε και ο νέο σύστη...



Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων άνοιξε τις πύλες του με την λειτουργία του νέου αναβατήρα “Αχιλλέα”. Παράλληλα, παραδόθηκε και ο νέο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων που θα σημάνει το τέλος των ουρών. Η έναρξη δόθηκε επίσημα σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου παρουσία δημοσιογράφων, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, των Αντιπεριφερειαρχών Ανδρέα Φίλια και Φωκίωνα Ζαΐμη, του Διευθυντή του Κέντρου Αλέξη Άγριου και των στελεχών της αναδόχου εταιρείας Νουλίκας. 
Ο Αχιλλέας μετατράπηκε από τριπλή καρέκλα ανοικτού τύπου σε δεκαπλή καμπίνα κλειστού τύπου. Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούν 10 άτομα ταυτόχρονα να μετακινούνται από τη βάση έως τη μέση του Χιονοδρομικού σε 3 λεπτά, από τα 7 που έκανε μέχρι σήμερα.
Προτιμήθηκε η καμπίνα κλειστού τύπου για λόγους ασφαλείας, καθώς έτσι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πέσουν αντικείμενα από τον αναβατήρα στο έδαφος την ώρα που περνούν χιονοδρόμοι.
Τέλος, θα έχουν περισσότεροι τη δυνατότητα να ανέβουν στο μεσαίο επίπεδο του Χιονοδρομικού, στη Βαθιά Λάκκα, για να απολαμβάνουν τους χώρους του κέντρου.
Μετά τον φετινό χειμώνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον αναβατήρα «Στύγα», αλλά και για την ανακατασκευή του πέτρινου κτιρίου στη Βαθιά Λάκκα. Αυτές θα είναι και οι τελευταίες εργασίες που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο 2024.
Το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου περιμένει πλέον να πέσει το πρώτο χιόνι, το οποίο αναμένεται να γίνει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.