HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μικροί και μεγάλοι ψάχνουν να βρουν Αστέρι των Χριστουγέννων με το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου

Μικροί και μεγάλοι είχαν και έχουν, την ευκαιρία να... βρουν Αστέρι των Χριστουγέννων, μια δράση σε συνεργασία Δήμου Εθνικού Αστεροσκοπείου ...



Μικροί και μεγάλοι είχαν και έχουν, την ευκαιρία να... βρουν Αστέρι των Χριστουγέννων, μια δράση σε συνεργασία Δήμου Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, πρωι και απόγευμα είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση «Ψάχνοντας το Αστέρι των Χριστουγέννων». Και όπως αναφέρεται στη ανοικτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους «ελάτε να εξερευνήσουμε τον ουρανό των Καλαβρύτων μέσα από τα τηλεσκόπια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εκεί θα έχουν την δυνατότητα μικροί και μεγάλοι να παρατηρήσουν τον ουρανό και να ψάξουν το πιο φωτεινό, το πιο μεγάλο αστέρι που θα φωτίσει τις καρδιές μας»

Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου απ’ τις 12 το μεσημέρι ξυλοπόδαροι ζογκλέρ, ισορροπιστές με μονόροδο και μ’ εντυπωσιακά κοστούμια θα παίζουν και θα φωτογραφίζονται με μικρούς και μεγάλους. Οι X-Saltibagos θα περιπλανιούνται στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό χαρίζοντας στιγμές γέλιου και χαράς.
Παράλληλα, συνεχίζεται το «Ταχυδρομείο των Ευχών» ενώ στις 5 το απόγευμα ο Άγιος Βασίλης και η Αγιοβασιλίνα περιμένουν μικρούς και μεγάλους στο σπιτάκι τους. Στις 6 μ.μ. θ’ ακολουθήσει το «Τσάι του Χελμού στη μαρμίτα» όπου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό αναβιώνει ο παλιός προσκοπικός θεσμός, με τσάι, κουλουράκια και γλυκίσματα για όλους. Μία δράση από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου.
Ενώ την ίδια μέρα, το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στη Δάφνη θα παρουσιαστεί «Το Σπίτι της Κοκκώνας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, μια μοναδική κωμωδία με την Τέχνη του Θεάτρου Σκιών και τη συμμετοχή της ηθοποιού Έφης Κεραμιδά, από το Μαύρο Θέατρο της Πάτρας.
Την Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από νωρίς το πρωί είναι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό ενώ από τις 12.30 μ.μ. και μετά με πρωτοχρονιάτικα κάλαντα θα «γεμίσουν» οι δρόμοι της πόλης από τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ανήμερα την Πρωτοχρονιά όπως και όλες τις επόμενες μέρες στα Καλάβρυτα, στην Κλειτορία, στα Τριπόταμα και στη Δάφνη και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιανουαρίου με την κοπή μεγάλης βασιλόπιτας στην κεντρική πλατεία απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, με μουσικές, δώρα αι εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.