HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΟΣ" - Εντυπωσίασε - Συγκίνησε - Τίμησε σε μια εικονική Δίκη μέσα στα Δικαστήρια

Το κάλεσμα του θεατρικού Ομίλου Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος" στο Δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων για να παρακολουθήσουμε θεατρική παράστα...Το κάλεσμα του θεατρικού Ομίλου Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος" στο Δικαστικό μέγαρο Καλαβρύτων για να παρακολουθήσουμε θεατρική παράσταση ήταν από μόνου του δελεαστικό. Θέατρο μέσα στο φυσικό χώρο των Δικαστηρίων για να παρακολουθήσουμε μια εικονική δίκη. Η ανταπόκριση του κόσμου εντυπωσιακή αφού γέμισε ασφυκτικά αίθουσα και διαδρόμους. Πιό εντυπωσιακά όμως ήταν όλα όσα παρακολουθήσαμε μέσα από εξαιρετικές ερμηνείες από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος» που με αυτόν τον τρόπο και αυτήν την εξαιρετική ιδέα συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. 
Η παράσταση ήταν ιδιαίτερου συμβολισμού σε μια θεατρική απόδοση του ντοκιμαντέρ «Δικαίωση 3368» της θεατρολόγου και σκηνοθέτη Ισμήνης Σακελλαροπούλου.
Η παράσταση αφορά στο τμήμα της δίκης των Ναζί κατακτητών για τα εγκλήματα πολέμου κατά των Καλαβρυτινών και αφορά, όπως η ταινία αλλά και το βιβλίο της Ισμήνης Σακελλαροπούλου, στην ευαισθητοποίηση για την μεγάλη οφειλή των Γερμανών έναντι στις αποζημιώσεις των θυμάτων της Σφαγής των Καλαβρύτων, ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των Ναζί στη χώρα μας κατά τον Β’ Π.Π.
«Οι 3.369 είναι οι αιτήσει που έχουν κάνει Καλαβρυτινοί συγγενείς θυμάτων για αποζημιώσεις και οφειλές. Μέσα από την τέχνη του θεάτρου κα εμείς με τη σειράς μας, 80 χρόνια μετά το έγκλημα αυτό, ζητάμε δικαίωση. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι αυτή τη ταινία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου η οποία γυρίστηκε μάλιστα στο χώρο του Αρείου Πάγου, να ανέβει και στα Καλάβρυτα, στο σκέλος της δίκης» αναφέρει η Ευθυμία Μπενάκη η οποία και ανέλαβε την επιμέλεια της παραγωγής.
«Το θέατρο λυτρώνει αυτούς τους ανθρώπους που χρόνια τώρα παλεύουν, έχουν δώσει τη ζωή τους για να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημα; Τι θα έλεγε ένας Γερμανός δικηγόρος αν θα είχε μπροστά του μια Καλαβρυτινή που έχασε πατέρα και αδελφούς;» αναρωτιέται η Ισμήνη Σακελλαροπούλου.
Το έργο αφορά την εργασία του δικηγόρου των Καλαβρύτων Περικλή Σακελλαρόπουλου που μαζί και με άλλους δικηγόρους κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να καταγράψουν τις αιτήσεις αγωγών των οικογενειών των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Συντελεστές της ‘Εικονική δίκης’ των Ναζί εγκληματιών
Πρόεδρος Δικαστηρίου: Ασπασία Τσιρώνη
Εισαγγελέας: Νίκος Βαδρακαστάνης
Γραμματέας: Κατερίνα Ζέζου
Δικαστής: Θανάσης Τσεγρένης
Κλητήρας: Ευθύμιος Παπαγεωργίου
Δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Καλαβρυτινών: Γιώργος Μπενάκης
Δικηγόρος Υπεράσπισης Γερμανών: Νίκος Βελάνας
Σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Επιμέλεια – Ενδυματολογικά: Ευθυμία Παπαδημητροπούλου - Μπενάκη
Μουσική: Δημήτρης Μπενάκης (πρωτότυπη μουσική με βάση το σενάριο).
Λοιποί συντελεστές: Ήχος, Αναγνωστόπουλος Γεώργιος, Φωτισμός Γιώργος και Λεωνίδας Μπαχάς, Βοηθός Οικονομίδης Κων/νος.


Ο Θεατρικός όμιλος Καλαβρύτων "Πάνος Μίχος" ευχαριστεί με ανακοίνωσή του:
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Θεονύμφη Σουλαδάκη για το ενδιαφέρον της προς το αίτημα της θεατρικής ομάδας «Πάνος Μίχος» ώστε να πραγματοποιηθεί το θεατρικό έργο «ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3.368» της σκηνοθέτιδας – θεατρολόγου Ισμήνης Σακελλαροπούλου. Μια «εικονική» δίκη μεταξύ των Καλαβρυτινών και των εκπροσώπων της Γερμανικής κυβέρνησης . Ένα δικαστήριο που δεν έγινε ποτέ . Μέσα από την τέχνη ζητάμε τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ.
Επίσης ευχαριστούμε τον Προϊστάμενο κ. Παναγιώτη Γιορμετάκη για την αμέριστη βοήθειά του όπως και τον ακούραστο κ. Χάρη Ζήκο.
Τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον κ. Μπαρκλέσια καθώς κι όλους τους υπαλλήλους του Δικαστικού Μεγάρου.
Τέλος , ευχαριστούμε τον Δικηγορικό Σύλλογο και σ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι είμαστε μαζί τους . ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ . Το Πρωτοδικείο πρέπει να παραμείνει στα Καλάβρυτα και το Δικαστικό Μέγαρο να βρει την Αίγλη που του αξίζει.
Η Πρόεδρος και το Δ.Σ του ομίλου
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Προσέφεραν στο θεατρικό όμιλο «Πάνος Μίχος» : Ο κ. Κώστας κ’ Μαρία Παπανδρέου
Ο κ. Αντώνης Πετιμεζάς
Η κ. Βίβιαν Σταθούλια – Στεφάνου
Η κ. Σνιζάνα – Οζούν -Χαλμούκη
Ο κ. Θανάσης Ροδόπουλος
Η κ. Παναγιώτα Καλδίρη –Αλεξοπούλου
Η κ. Ελένη Αποστολοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.

EURO 2024 - Highlights